Milorad Dodik bestidno vrlo vulgarnim riječnikom progovorio o visokom predstavniku Christianu Schmidtu

Posljednji intervju visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Kristijana Šmita izazvao je nervozu kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, sudeći po tonu odgovora na Šmitove tvrdnje.

U intervjuu za beogradski NIN Šmit je rekao kako je u prethodnom periodu bilo trenutaka u kojima su se on i Dodik povremeno susretali.

“Dugo se poznajemo. Prije dvije godine smo razgovarali telefonom o mom imenovanju, i tada mi je ponudio da se sretnemo, ali se čini da ga je u međuvremenu napustila hrabrost”, rekao je Šmit.

Dodik je na ovu Šmitovu izjavu oštro odgovorio neprimjereno – psovkom.

“Čovjek laže, da ne kažem da s*re” , počeo je odgovor na novinarsko pitanje za komentar navodeći potom da Šmita ne poznaje i da ga je sreo samo jednom.

“Znam da sam prošle godine bio u Antaliji i on je iskoristio priliku da, s obzirom na to da je meni 12. marta rođendan dođe i čestita. To je sve”, rekao je on – prenosi N1.

“Sreo sam se s njim kada je bio ministar poljoprivrede u Njemačkoj i to u Istočnom Sarajevu”, rekao je Dodik i dodao: “Nigdje se nije naziralo da će doći kao neki đavo ovdje”.

Dodik je ponovio da nikada nije dao podršku da Šmit bude visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini.

“On nije ni lažni visoki predstavnik.

Može da nađe dvoje troje ljudi s kojima će se sresti, ali institucionalno, ja predstavljam Republiku Srpsku, Željka, Radovan, nek pokaže kad se sreo s nekim”, rekao je Dodik tvrdeći da je Šmit “nula” i osvrćući se potom na politiku Njemačke.

“Njemačka vodi opasnu i antisrpsku politiku na Balkanu. Njemačka se razgoropadila i misli da može da nametne svoju politiku.

Oni su na muslimanskoj strani u Bosni i Hercegovini. Mi smo to prepoznali i rekli da nećemo”, rekao je Dodik tvrdeći da je Šmit i došao da takvu politiku sprovodi.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.