Milorad Dodik javno proziva: Elmedin Konaković je predlagao da k'o fol uđemo u konflikt kako bi ojačao kod svojih

Predsjednik SNSD-a i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao je tri dana kasnije na komentare ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića, koji je kazao da je Dodik upao u njihovu zamku. Naime, Konaković je u petak, u emisiji na Face TV tokom Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem govorio o tome da se Milorad Dodik ne snalazi dobro u državnoj koaliciji.

Kako je rekao, to se događa zato što njegovi novi partneri (misleći na Trojku) ne žele da se svađaju i fokusirani su na progres.

Konaković je kazao i kako oni ne odgovaraju na Dodikove provokacije i zapaljivu retoriku te da zbog toga Dodik ne zna kako da se ponaša, čime su ga, kako tvrdi, uhvatili u njihovu zamku.

Dodik je osmislio odgovor nakon nekoliko dana prilikom čega je bio prilično oštar prema Konakoviću kazavši za njega da je “nedorastao i osrednji” političar koji “ne zna šta radi”.

“Nekada pomislim da on i ne zna šta radi.

Samo nedorasli i osrednji političar može govoriti o postavljanju zamki predstavnicima drugih naroda s kojima, navodno, želi da razgovara i sarađuje.

Pametni su oni što kažu:

Kad Konaković zaigra za BiH, tada BiH najviše izgubi”, rekao je Dodik.

Sličnu izjavu je Dodik prošle godine imao i o predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću.

U svom tvitu večeras, Dodik je napisao i kako mu je Konaković tražio da se prividno posvađaju kako bi dobio poene kod glasačkog tijela.

“Nije davno bilo kada mi je predlagao da k'o fol uđemo u konflikt kako bi ojačao ‘kod svojih’.

Jadno, neostvarivo, mislim ovo ‘kod svojih'”, napisao je Dodik.

On je također kazao kako Konaković “misli da može da solira u BiH izvodeći trikove i manipulišući činjenicama”, ali da će mu vrlo brzo postati jasno da zbog toga gubi BiH.

“Ako je to cilj, onda je veoma uspješan u svojim igrama na terenu, samo što bi u tim opasnim igrama jedino BiH mogla da prokliže”, rekao je Dodik.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.