Milorad Dodik negira svađu s Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem, evo šta je poručio

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je na nedavnom sastanku sa američkim senatorima nije bilo nikakve svađe, niti vrijeđanja između članova Predsjedništva BiH, kako to tvrdi senator Chris Murphy.

“Tražio sam da se uvaži naš stav”

Dodik je rekao da je tokom razgovora sa američkim zvaničnicima jasno rekao da je za dogovor.

“Nikakve svađe niti vrijeđanja nije bilo između članova Predsjedništva BiH na sastanku sa Chris Murphyem.

Tražio sam da se uvaži naš stav i jasno rekao da sam za dogovor šta je to minimum da BiH pribavimo novih 20 godina kako bi mogla da funkcioniše”, naveo je Dodik na Twitteru.

Smatra da se to može dogovorom i konsenzusom, a ne nametanjem sa strane.

“Protivnik sam bilo kakvog sukoba i nikakvog ratnog sukoba u BiH nema ni na vidiku”, dodao je Dodik.

Podsjećamo, prošle sedmice u službenoj posjeti Sarajevu boravila su tri američka senatora, a nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH senator Chris Murphy je rekao da je taj sastanak prošao u međusobnom vrijeđanju članova Predsjedništva BiH.

Američki senator se osvrnuo na sastanak u Predsjedništvu BiH sa Šefikom Džaferovićem, Miloradom Dodikom i Željkom Komšićem.

“Naše pripreme za sastanak nisu bile važne. Od tog trenutka, Dodik i hrvatski i bošnjački lideri (Željko Komšić i Šefik Džaferović) više su bili zainteresovani da se međusobno svađaju nego da vode dijalog s nama.

Sjedili smo ‘razjapljenih usta’ dok su se oni međusobno ‘častili’ uvredama i iznosili optužbe, očito zainteresirani samo za pogoršanje postojeće krize.

Dali smo sve od sebe da im objasnimo kako se Amerika dugo bori sa istim problemima s kojima se i Bosna bori – obje naše nacije su multikulturalne i dijele vlast između jake nacionalne vlade i jakih državnih vlada.

Ali jedva su nas slušali, a mi smo napustili sastanak duboko zabrinuti za kratkoročnu stabilnost ove važne zemlje”, opisao je Murphy između ostalog u svom blogu – prenio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.