Milorad Dodik odmah odgovorio visokom predstavniku Christianu Schmidtu: “Sa gnušanjem odbacujem tvrdnje da sam ga pozvao na svoje imanje”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je odbacio tvrdnje visokog predstavnika Christiana Schmidta da ga je pozvao na svoje imanje, ističući da je u pitanju najobičnija izmišljotina.

“Osim što je umislio da je visoki predstavnik, Schmidt je sada počeo i da halucinira da sam ga ja navodno pozvao na moje imanje. Sa gnušanjem odbacujem takve tvrdnje.

Još na to sve kaže kako će on prvo raditi, a poslije bi, valjda, opet sa mnom da pije rakiju. Prvo, on u BiH ne može ništa raditi jer nema nikakav mandat, a i ukoliko bude nešto radio to neće imati nikakvu snagu ni težinu.

Drugo, ja rakiju kao svaki Srbin i domaćin mogu popiti samo sa prijateljima, a on niti je moj prijatelj, niti prijatelj srpskog naroda i Republike Srpske”, poručio je Dodik upitan da prokomentariše izjavu izjavu Schmidta da ga je Dodik zvao na svoje imanje.

Na pitanje Srne da prokometariše izjavu Schmidta da je njegov cilj da nakon 30 godina dejtonske strukture budu prošlost, Dodik je istakao da mu je “drago da je osim ovih halucinacija Schmidt danas otvoreno saopštio da je njegov jedini i pravi cilj rušenje Dejtonskog sporazuma i dejtonske strukture, odnosno Ustava BiH.

“Sada je potpuno jasno da su Milorad Dodik i SNSD glavna meta Schmidta, njegovih šefova, ali i saveznika i izvođača kako iz Sarajeva, tako i iz Banjaluke zbog toga što se beskompromisno borimo upravo za dejtonsku strukturu BiH, za Ustav BiH i za autonomiju koja Republici Srpskoj po Ustavu pripada”, naglasio je Dodik, koji je lider SNSD-a.

Dodik je poručio da građani RS ovo “moraju jasno prepoznati i znati da oni iz opozicije koji primaju i razgovaraju sa Schmidt navodno uvažavajući realnost, uvažavaju njegovu agendu rušenja dejtonske strukture BiH odnosno nestanka Republike Srpske”.

Na linku ispod pogledajte šta je sve Schmidt zapravo rekao o Dodiku.

Christian Schmidt iznenadio priznanjem: “Dodik me zvao na svoj privatni posjed” Milorad mu odmah odgovorio

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.