Milorad Dodik položio zakletvu u NSRS pa zaprijetio: “Ukoliko dirnete imovinu RS, predložiću odvajanje”

Milorad Dodik, Ćamil Duraković i Davor Pranjć položili su zakletvu u NSRS.

Opozicija, SDS, PDP, Za pravdu i red je bojkotovala polaganje zakletve Dodika i Željke Cvijanović.

“Na pitanjima važnim za RS da nas prihvataju kao partnere, a ne da budu podanici i klimoglavci. Većinski narod u RS izabrao je mene za predsjednika, pored 30 kandidata, u atmosferi koja je bila demokratska”.

“U atmosferi koja je odavala čisto i demokratsko okruženje, slobodni izbori i slobodna izgovorena riječ, ali dozvoljeno je bilo da svako promoviše svoj program.

Ponosan sam na pobjedu i građane koji su glasali za Milorada Dodika. Neke politike koje ćemo provoditi su dio kontinuiteta, neke su nove.

One nove su vezane za naše prilagođavanje globalnih procesa”, kazao je Dodik – prenosi N1.

“Morat ćemo da prepakujemo prioritete, radimo na tome da RS brzo reaguje na izazove. Svako kašnjenje može biti katastrofalno.

Morat ćemo da uradimo mnogo više nego ranije, mada ne mogu da kažem da nismo radili predano. Davali smo odgovore koji su bili očekivani i potvrdni. Morali smo da zatvaramo prodavnice i radnje, ali nas je muka natjerala i čitav svijet se tako ponašao”.

“Moja saradnja sa mojim potpredsjednicima će uvijek biti motivisana prema svakom, RS mora da bude tlo za svakog čovjeka koji živi na njenom prostoru. Republika Srpska zaslužuje da pokaže svoje sposobnosti”.

“Naša politika će biti poštivanje Ustava BiH, a ako nećete mi ne priznajemo takvu BiH. Mi kažemo, Ustav BiH je za nas dovoljan okvir, ali sloboda nestaje kada se prekrši Ustav.

Ukoliko se bilo ko usudi da zadre u imovinsko-pravne odnose RS bez debate i našeg odraza o tome, napisao je odluku koju ću ja ovdje predložiti o odvajanju Republike Srpske i znam šta govorim u ovom trenutku.

Ako neko želi da prihvati lažnog visokog predstavnika, onda želi da živi u lažnim uslovima.

Mi ne želimo, mi to nećemo. Kao ne smijemo od Amerikanaca, Evropljana, pustite tu priču. Nudimo vam Ustav, ponašamo se prema Ustavu…”, poručio je Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.