Milorad Dodik pomalo iznenadio izjavom nakon sastanka sa Trojkom i Čovićem: “Ovo nas dovodi u poziciju da dogovor o Izbornom zakonu finaliziramo tokom februara”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kratko se oglasio nakon sastanka koji je danas održao sa predsjednicima stranaka Trojke (NiP, SDP i NS) i Draganom Čovićem (HDZ). SNSD se također oglasio vrlo kratkim saopštenjem. Ističu da je napravljen značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tokom februara. Dogodio se i pomalo iznenđujući preokret u ponašanju Milorada Dodika.

“Na današnjem sastanku postignut je važan iskorak o ključnim pitanjima na evropskom putu BiH”, saopćeno je iz SNSD-a.

Ističu da je napravljen značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tokom februara.

U saopćenju je navedeno i da su se politički lideri obavezali da nastave konstruktivne partnerske razgovore sa ciljem postizanja dogovora u navedenom roku.

Dodik je putem Twittera poručio sljedeće:

“Кad postoji volja, postoji i način da od naroda izabrani lideri razgovaraju i odlučuju. Današnji sastanak s partnerima iz vlasti sa nivoa BiH je bio konstruktivan, što nas dovodi u poziciju da dogovor o Izbornom zakonu finaliziramo tokom februara.”

Ovaj stav Dodika je pomalo izneneđujući s obzirom da je ranije danas komentarisao pismo koje je ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću uputio državni sekretar SAD-a Antony Blinken i u kojem od njega traži da “izvrši pritisak” da se ubrza izgradnja Južne interkonekcije.

Uputio je oštre kritike na račun Trojke.

Dodik je uoči najavljenog sastanka koalicije na državnom nivou, a predstavnike Trojke nazvao je “sarajevskim strankama”.

“Pitanje je da li SNSD uopće ima o čemu da razgovara s predstavnicima sarajevskih stranaka, koji očigledno rade po instrukcijama svojih staratelja, a ne u interesu ljudi koji žive u BiH”, rekao je ranije Dodik.

Nakon te izjave, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je bio domaćin sastanka predsjednika stranaka koje čine koaliciju na državnom nivou.

VEZANI TEKST: Dodika “pogodilo” pismo Blinkena upućeno Konakoviću: “Pitanje je imamo li o čemu više razgovarati s Trojkom”

Na sastanku su prisustovali upravo predstavnici Trojke: Elmedin Konaković (NiP), Nermin Nikšić (SDP), Edin Forto (NS), ali i Dragan Čović (HDZ).

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.