Milorad Dodik prijeti: RS bi na jesen mogla na referendum

Republika Srpska odbacuje Kritijana Šmita kao visokog predstavnika, ponovio je još jednom Milorad Dodik. To je, kaže, tako ne zbog hira, već zbog toga što Kristijan Šmit nema potvrdu u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

“Šmit nema legitimitet da bude visoki predstavnik i Šmit je dio podvale srpskom narodu u cjelini koja bi trebao da dovese srpski narod do toga da izgubio svoj identitet u cjelini i svoje države”, rekao je Milorad Dodik ističući da je na sceni pokušaj personalizacije krivice u predsjednicima nosiocima narodne moći kako bi se oslabila volja naroda za borbom i za državom u Srbiji i Relublici Srpskoj.

Dodik je na početku svog obraćanja ocijenio da je riječ o sinhronizovanom napadu na vlasti u Republici Sroskoj i Srbiji i na njega kao predsjednika Republike Srpske.

“Vode se onim ako skinete jednog, skinućete i drugog”, rekao je Dodik tvrdeći da Sarajevo sa dijelom međunarodne zajednice želi da “podjarmi” Republiku Srpsku.

Glede jučerašnjih odkuku, Milorad Dodik je rekao da Republika Srpska nastavlja da ide svojim putem i kako je rekao, da djeluje ustavno.

“Ja ću potpisati zakone onog trenutka kad dođu u moju kancelariju”, rekao je on ponavljajući da RS nema namjeru da odustane od svoje ustavne pozicije.

“Ja znam da su oni to sperili da Milorada Dodika nekako skembaju i stave u zatvor”, rekao je najavljući naredne korake.

“Mislim da će RS u najskorije vrijeme donijeti Zakon o zabrani djelovanja SIPA-e Suda i Tužilaštva na prostoru Republike Srpske, i u tom pogledu ćemo veoma lako objasniti šta radimo taj Sud i Tužilaštvo nemaju ustavni osnov”, rekao je on ističući da će RS nastaviti da primjenjuje svoje zakone onako kako ih donosi.

“Ako bude pritisaka vjerujemo da do kraja godine bi RS mogla imati referendum na kojem bi mogla odlučivati o svojim daljim statusima. Republika Srpska neće trpiti protektorat i ambasadore Amerike i Velike Britanije i neizabranog građanina Šmita i političko Sarajevo”, rekao je on – prenosi N1.

Istovremeno tvrdi, sačuvaće mir. Istovremeno osvrnuo se i na ulogu NATO-a i EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

“Da će se staviti na liniji razgraničenja i sačuvati Bosnu od sukoba. To je njihova uloga mi to tako vidimo. Ne želimo nikakav sukob”, rekao je on.

Tokom svog obraćanja ranije okupljenima na Kozari ponovo je govorio o ujedinjenju Republike Srpske i Srbije, ali ovaj put i o “žrtvovanju RS zbog Kosova”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.