Milorad Dodik se obrušio na ministricu vanjskih poslova BiH Biseru Turković zbog demarša Izraelu: “Hoće da nas posvađa s prijateljima”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je danas oštre kritike povodom demarša koji je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila Izraelu povodom podrške njihove ambasade HDZ-ovim prijedlozima izmjena Izbornog zakona BiH.

Turković je danas uputila je demarš Ministarstvu vanjskih poslova Izraela i ambasadi ove države u Tirani, koja je nadležna i za konzularne poslove i u BiH.

“Bilo kakva podrška izbornoj reformi koja bi diskriminirala građane Bosne i Hercegovine zbog njihove etničke ili vjerske pripadnosti nedvosmisleno je odbačena od većine parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini”, navedeno je, između ostalog, u demaršu.

Na ovo je reagovao Dodik rekavši da Turković “svojim neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na međunarodnoj sceni”.

“Turković zloupotrebljava svoj položaj i iznosi lične i stranačke stavove o bitnim pitanjima, bez konsultacija i odluke Predsjedništva BiH.

Svojim djelovanjem nanosi štetu svima i nastoji da nas posvađa s prijateljskim zemljama, kao što je Država Izrael, koja u potpunosti podržava Ustav BiH i konstitutivnost naroda”, naveo je Dodik.

Dodao je da je važno da imamo dobre odnose i saradnju s Izraelom.

“Želim da zahvalim Državi Izrael na jasnom iznošenju stavova i podršci pravilnom razumijevanju situacije i odnosa u BiH”, zaključio je Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.