Milorad Dodik se oglasio nakon drame i potvrde da je predsjednik RS: “Sve ovo je pokazalo da je Republika Srpska demokratsko društvo”

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je za Radio Republike Srpske da su za njih rezultati bili jasni 2. oktobra u toku noći i jutra.

Dodik je u prvoj reakciji nakon donesene odluke o objavljivanju preliminarnih rezultata izbora za nivo predsjednika i potpredsjednike RS naglasio da je ovo sve potvrdilo da su bili upravu kada su saopštili ko je predsjednik tog entiteta.

Dodik je zahvalio svima koji su glasali i svima onima koji su učestvovali u izbornom procesu u Republici Srpskoj bez obzira za koga su glasali.

“Sve ovo je pokazalo da je Republika Srpska demokratsko društvo i da ima sposobnost i spremnost da provede demokratske izbore i da se utvrdi volja naroda.

Republika Srpska je na ovaj način potvrdila da bira i da odlučuje o tome ko će da je vodi u narednom vremenu – rekao je Dodik.

Željka Cvijanović izjavila je danas da je Centralna izborna komisija BiH najobičniji cirkus i da tu sramotu hitno treba ispraviti i oformiti kredibilnu instituciju.

“Nakon praćenja sjednice CIK-a i uz sve što sam do sada rekla na njihov račun, sada ću dodati sljedeće. CIK je najobičniji cirkus – napisala je Cvijanović na Instagramu.

“Građani su, znači, morali čekati sve ovo vrijeme da bi saznali ono što su već znali – da je Milorad Dodik izabrani predsjednik Republike Srpske, ali i da bi razumjeli zašto smo na račun CIK-a govorili to što smo govorili.

Sramota – zaključila je Cvijanović.

Inače, Dodik je za 17 i 30 najavio i press konferenciju, a stigla je i reakcija Branislava Borenovića.

Borenović je najavio da neće odustati.

VEZANI TEKST: Branislav Borenović nakon što je saopćeno da je Trivić izgubila od Dodika: “Nećemo odustati, nastavićemo borbu za fer i zakonite izbore svim pravnim i demokratskim sredstvima”

Čekaju se i reakcije iz ostatka opozicije u RS.

Pratite BHDIjaspora.net.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.