Milorad Dodik se oglasio o izjavi njemačkog kancelara Scholza: “Bože svašta”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je izjave njemačkog kancelara Olaf Scholza u kojima on, nakon što naša zemlja nije dobila kandidatski status nakon sastanka u Briselu, kaže da BiH može vjerovati Njemačkoj.

Dodik je u objavi na svom zvaničnom Twitter nalogu napisao da je Njemačka bila jedna od država koja nije dala zeleno svjetlo da BiH dobije kandidatski status.

“Svašta smo se naslušali prethodnih dana. Njemačka je spriječila kandidatski status BiH glasajući protiv, a sada čujemo njemačkog kancelara Scholza da BiH može vjerovati Njemačkoj.

Bože svašta”, napisao je Dodik o objavi na društvenoj mreži Twitter

Podsjećamo, Scholz je kazao da Njemačka podržava zemlje Zapadnog Balkana u njihovom nastojanju da se pridruže Evropskoj uniji.

“Ovih šest zemalja – Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Albanija i Kosovo – mogu vjerovati Njemačkoj”, rekao je Scholz novinarima danas u Briselu nakon drugog dana sastanka evropskih lidera.

Kazao je kako je to dugotrajan put i da bi sada trebali pokazati brza i vidljiva dostignuća.

“Bit ćemo odlučni da podržimo mogućnost članstva za ovih šest zemalja. Ove zemlje se u pogledu svoje perspektive članstva EU mogu osloniti na Njemačku”, kazao je.

Govoreći o kandidatskom statusu za Ukrajinu navodi kako je to veliki korak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.