Milorad Dodik se pravda, ali džaba mu: “Nisam glup da bih se junačio pred Amerikom, ali nisu u pravu”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će upoznati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim razvojem situacije u BiH.

Dodik je kazao da će Vučića upoznati i sa i tim da “RS ne vjeruje u slatkorječive, lažne dobre namjere nekih zapadnih faktora i Bošnjaka”.

Dodik je rekao da “u Sarajevu uvijek pokušavaju da donesu neku odluku da smire RS, a poslije toga po pravilu slijedi još gora odluka”.

On je naveo da je i ovaj sastanak sa Vučićem kontinuitet ranijih sastanaka, da razgovaraju o situaciji i dogovaraju se o mogućim reakcijama.

Dodik kaže da razumije šta Srbija može da učini, a šta ne, te da od Vučića ne traži podršku u cijelosti, ali očekuje razumijevanje “koje mora da postoji”.

“Mi moramo to da zaustavimo jer nakon godinu ništa od RS neće biti. Ja sam čovjek koji je uložio svoj politički život u ovo. Čujem danas svašta o sebi, a bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv.

Nisam glup da bih se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu, ‘tetoši’ neke Srbe ovdje, podvaljuje i pokušava da nam nametne rješenja, priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu“, rekao je Dodik novinarima u Banja Luci – prenio je N1.

Dodik je kazao i da će biti donesena odluka o povlačenju saglasnost sa Zakona o vojsci, jer, kako je naveo, “RS ne želi vojsku koju će oni sutra upotrijebiti protiv srpskog naroda”. Dodao je i da RS neće dati legitimitet ni VSTV-u ni indirektnim porezima.

Ponovio je da ne priznaje visokog predstavnika te dodao da on može donijeti koju god hoće odluku, ali da to neće važiti u RS, odnosno neće ga objaviti službeni glasnik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.