Milorad Dodik uputio oštar odgovor minstru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću: Neka svoje probleme rješava na drugi način

Verbalni sukob predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika i Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nastavlja se i danas. Podsjetimo, sinoć je Elmedin Konaković komentarisao navode Milorada Dodika da su se lideri HDZ-a BiH i NiP-a dogovorili u vezi izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Konaković za N1 je kazao “Dodik usklađeno zvuči sa Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem”.

“Oni moraju da kažu kakva se to hemija dešava između njih trojice.

Možda Dodik vraća neke ustupke jer su vidim Komšić i Izetbegović sinhronizovano podržali njegove stavove oko OHR-a.

Vidim da su zajedno protiv Schmidta, protiv stranih sudija, da zajedno pričaju o miješanju sudija u pravosuđe u Bosni i Hercegovini, a onda on danas usklađuje svoj politički stav.

Ne znam iz kojeg razloga, sa onim što bjesumučno pokušava objasniti SDA i DF a zapravo zamajavajući javnosti”, objasnio je Konaković.

“Šta da smo se dogovorili, to je pitanje za njih sviju koji pričaju gluposti u zadnjim danima. Šta da imamo dogovor, ko će to izglasati?

Mislite da je Čović neinteligentan da mu ja mogu nešto isporučiti ili Niškić, uz poznavanje činjenica kako se mijenja Izborni zakon”, kazao je Konaković.

Na kraju, Konaković je uputio poziv Dodiku da nastave sa pozitivnim procesima koji su pokrenuti.

“Pitanje istočne interkonekcije ide na Vijeće ministara, to je naš stav već dobro poznat, a naravno po zakonu i Ustavu BiH. Struka će reći svoje mišljenje.

Ne dozovljavamo da neko koči Južnu interkonekciju , koči zakone iz 14 prioriteta, da koči zakon o vanjskim poslovima. Zašto? Ako imamo dobru vjeru i dogovor oko opšteg fukncionisanja onda ne možemo birati teme koje nam sviđaju ili ne”, istakao je Konaković.

Danas je odmah uslijedila i reakcija Milorada Dodika.

“Konaković bi svoje probleme u Federaciji trebalo da rješava na drugi način, a ne da preko medija vodi polemiku sa mnom.

Moj stav o Christianu Schmidtu je poznat odranije jer se radi o neizabranom strancu.

To što su ga kao takvog pozivali da im pomogne u formiranju vlasti u Federaciji treba oni da objasne”, napisao je Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.