Miloradu Dodiku ovo apsolutno nije trebalo: Član Predsjedništva BiH vrijeđao je najboljeg bh. košarkaška Jusufa Nurkića

Lider SNSD-a Milorad Dodik govorio je o bh. sportu i reprezentacijama u emisIji “Oko” RTS-a.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine vrijeđao je i najboljeg bh. košarkaška Jusufa Nurkića.

Prvi čovjek Saveza nezavisnih socijaldemokrata osvrnuo se i na čestitku košarkaškoj reprezentacija BiH, koja se odlično borila na Eurobasketu.

“Jesam čestitao, zato što se Francuska pokazala jedno od najjačih nacionalnih selekcija u košarci. Ja navijam za Srbiju. Nikada, nisam, ni tada nisam navijao za Bosnu.

Ali sam smatrao da je uspjeh nekih momaka, čak koji su igrali i kod mene, kod nas u klubu, Igokei, i koje znam lično. I njima sam čestitao.

Mada vidim da su neki, pogotovo Nurkić, toliko ostrašćeni. To ne vidimo kod ovih košarkaša u Srbiji. Oni su daleko, da ne kažem, kosmpolitskiji, nego ovi.

Ovi su stalno u nekoj mržnji” smatra Dodik i dodaje:

“Edin Atić je dobar košarkaš i momak. On me motivisao da čestitam. A onda na kraju je sve to pokvario i srušio onaj Nurkić, svojim glupim izjavama”.

Dodik je dobio pitanje o sestriću i predsjedniku NS BiH Vici Zeljkoviću, te odluci da se odigra prijateljski meč Rusija-BiH.

“Tamo je sedam ljudi koji odlučuju, a šest je glasalo “za”, nije samo Vico Zeljković, koji jeste moj nećak, to je tačno. Ali šta je s ostalima? Tu su glasali i Hrvati i Bošnjaci.

U toj većini. Inače nema većine. Ne može Vico ništa tamo sam donijeti. Kao što ni ja ne mogu donijeti u Predsjedništvu. Prema tome odlučeno je odlukom kolektivnog organa” odgovorio je Milorad Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.