Ministar odbrane BiH Zukan Helez nakon obilježavanja neustavnog dana RS: “Dao sam zadatak generalnom inspektoru da napravi kompletnu informaciju”

“Dao sam zadatak generalnom inspektoru u Ministarstvu odbrane da napravi kompletnu informaciju”. Ministar odbrane BiH Zukan Helez prije nekoliko dana najavio je poduzimanje zakonom predviđenih mjera protiv svih učesnika u obilježavanju neustavnog dana RS, a sada ide dalje… Helez je večeras telefonski gostovao i u Bosanskom vjestniku na Face televiziji, a sa njim je razgovarao Admir Salihović.

U izjavi za “Avaz”, nakon manifestacije u Banja Luci, kazao je da u većini bh. institucija danas nije bilo uposlenih srpske nacionalnosti, a da je za odsustvo s posla korišteno i bolovanje ili slobodan dan.

-Dao sam zadatak generalnom inspektoru u Ministarstvu odbrane da napravi kompletnu informaciju.

Razgovarao sam sa nekoliko vrhunskih advokata, trenutno vršim još neke bitne konsultacije sa pravnim ekspertima i onda donosimo odluku o koracima koje ćemo poduzeti – kazao je Helez, koji očekuje da se o prisustvu obilježavanju 9. januara oglase i iz drugih državnih institucija.

U manjem bosanskohercegovačkom entitetu RS još od jučer slavi se 9. januar, neustavni dan RS.

Iz Tužilaštva BiH danas su kazali da sa partnerskim agencijama za provedbu zakona prate sva dešavanja koja mogu imati elemente krivičnih djela iz njegove nedležnosti.

-Tužiteljstvo BiH i partnerske agencije za provedbu zakona, prate sva dešavanja koja mogu imati elemente kaznenih djela iz nedležnosti Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH će se u narednom periodu, nakon analiziranja dostavljenih prijava i konsultiranja sa partnerskim institucijama, kao i Ustavnim sudom BiH, moći odrediti o daljim aktivnostima – poručili su iz Tužilaštva BiH.

Helez je večeras telefonski gostovao i u Bosanskom vjestniku na Face televiziji, a sa njim je razgovarao Admir Salihović.

Najavio je određene korake.

Šta je Helez poručio, poslušajte u nastavku.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.