Ministar Šteta isprozivao FSBiH: “Priželjkujete neuspjeh reprezentacije, politika je sve što vas zanima”

Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adnan Šteta se oglasio na Facebooku povodom dešavanja u domaćem fudbalu. Kako je istakao, ovo što Sarajevo proživljava je repriza ranijih događaja u FSBiH te da je ovo jedinstvena prilika da se bh. klubovi ujedine te da će se u budućnosti itekako pitati za fudbal u BiH. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti i bez izmjena.

“Mnogi od vas ne znaju da sam zaljubljenik u nogomet.

Za Velež živim od rođenja, a sarajevske klubove izuzetno cijenim, poštujem i podržavam, kao neko ko je život odlučio graditi zajedno sa porodicom u Sarajevu, pored toga što mi nalaže funkcija koju obavljam.

Odavno je moje ime upisano na stolicama i zidovima Grbavice i punu podršku ima klub sa Koševa. O nekim stvarima nikad nisam govorio, međutim ovo što prolazi FK Sarajevo repriza je mnogih ranijih događaja sa NS BiH.

Nije bilo tako davno, kada je moj Velež bio u sličnoj situaciji i kadu su anonimusi iz Saveza kažnjavali predsjednika, igrače, navijače, oduzimanjem bodova, novčanim kaznama i suspenzijama bavljenja sportom..

Tada se, na prijedlog Veleža, pokrenuo pokret “Inicijativa 4R” koji nažalost nije zaživio, a da jeste sigurno danas ne bismo bili u ovoj situaciji koju nam kroje anonimusi u Fudbalskom savezu za koje ni u njihovim kućama ne vjeruju da se znaju baviti fudbalom, a kamoli da im sportska javnost može vjerovati”, napisao je Šteta na Facebooku i dodao:

“Možda tada nije bila prilika za ujedinjenje klubova, možda se nije pokazala spremnost, bez obzira na sve razloge, a sve ih znam, mislim da je krajnje vrijeme da se priča ponovo aktualizira i pokrene.

Kap koja je prelila čašu je vijest da Samira Hurem više nije selektor ženske reprezentacije.

Način na koji je Savez to napravio i saopštio je sramotan.

Gospodo iz Saveza, ovim potezom svetite se državi, rezultatima, igri i historiji ženske reprezentacije. Svetite se djevojčicama koje su jedva čekale da igraju pod njenim vodstvom.

Možda ste, u donošenju takve odluke i saopćenju za javnost, zaboravili činjenicu da je Samira Hurem najbolja reprezentacija Bosne i Hercegovine!

Svojim potezima već odavno svima nama pokazujete da priželjkujete neuspjehe reprezentacije,

da pokušavate usporiti razvoj klubova koji nisu dio vaših interesnih planova i da je politika sve što vas zanima.

Kao što kaže moj drug ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda:

“A za “ove” koji ovako nisko igraju, imam jednu poruku:

ubrzo ništa neće biti kao što ste navikli, u budućnosti ćemo se itekako pitati za fudbal u BiH.”

Kao pojedinac, kao navijač, kao funkcioner u Vladi KS, pružit ću podršku svim klubovima kako bi sačuvali 90 minuta fer fudbala ali i fair playa u ostalim sportovima u našoj državi”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.