Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković se direktno obratio javnosti, istakao je: “SNSD i HDZ u Domu naroda imaju isti broj delegata kao u proteklom mandatu, nijednog više”

Predsjednik Naroda i pravde te ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine se u direktnom tonu obratio javnosti na svom zvaničnom Facebooku. Njegovo saopštenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“U ovom mandatu SNSD na državnom nivou ima jedno ministarstvo manje, naša strana jedno ministarstvo više, iako nam je pregovaračka pozicija bila znatno lošija od koalicije SDFA u prošlom mandatu.

Oni su imali Denisa Zvizdića na čelu Vijeća ministara, mogli su pregovarati sve dok ne dobiju šta god žele.

Željeli su Vladu Kantona Sarajevo i zbog toga su trgovali minisarstvima u Vijeću ministara, agencijama koje su davali šakom i kapom zbog stranačkih interesa.

U ovom mandatu HDZ ima jedno ministarstvo manje u Vladi FBiH, u koaliciju su ušli HDZ 1990 i Pomak, stranke okupljene oko HNS-a.
Naša strana ima ista ona ministarstva koja je imala koalicija okupljena oko SDA.

SNSD i HDZ u Domu naroda imaju isti broj delegata kao u proteklom mandatu, nijednog više.

Kad podvučemo liniju, i matematika i zdrav razum kažu da smo značajno popravili poziciju u odnosu na prethodnike iz SDFA.

Bez obzira na matematiku i zdrav razum kreirala je ta mašinerija narativ kako smo izdali, trgovali i kako je ovo vlast podređena Zagrebu i Beogradu, a mi njihovi podanici.

Za 100 dana rada Vijeća ministara usvojili smo rekordan budžet, jačamo institucije BiH, usvajamo dokumente koje koalicija SDFA nije godina usvajala, sa istim partnerima u vlasti.

Oni nas zovu izdajnicima, podanicima.

O njihovoj korupciji neću sad, hoću u narednom periodu često. O reviziji presude protiv Srbije, o potpisanim sporazumima i drugim strateškim greškama neću sad, hoću u narednom periodu često.

Većina je prozrela narativ laži, ljudi nas dobro poznaju, javljaju se i pružaju podršku.

Ima i onih koji bi morali biti pravedni i javno govoriti samo istinu, a bez argumenata i dokaza nas napadaju. Njima će biti posebno teško kad padnu maske korupcije i kad se cijela BiH uvjeri da su braneći stranku mimo svih pravila nanosili štetu i ljagali poštene i časne ljude koji se bore za bolju Bosnu i Hercegovinu.

Neko će izgubiti obraz i čast. Neko laže. Bićemo to mi ako se ispostavi da smo trgovali državom zbog pozicija, to se sakriti ne može.

Ako se to ne desi, a naravno da neće, obraz i ugled gube svi oni koji su zbog stranke ljagali poštene i časne ljude. Botove i stranačke ovisnike neće biti stid, oni stida nemaju. Neke koji bi morali biti pravedni, učiti druge da govore istinu pa makar i sami ostali, nadam se da hoće.

Ne govorim ni o kalkulantima i kukavicama koji su misleći da nemamo ruke za Vladu FBiH ucjenjivali, kalkulisali.

Kad su svoje ljude slagali i izgubili sve što su ultimativno tražili u pregovorima, onda su i oni počeli priču o izdaji, Zagrebu i Beogradu.

Vrijeme je sudija od kojeg se pobjeći ne može”, napisao je Konaković na Facebooku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.