Miralem Pjanić ima jasnu poruku za navijače pred baraž: “Očekujem životnu utakmicu, san mi je otići na EURO”

A reprezentativci Bosne i Hercegovine će se okupiti u ponedjeljak u Sarajevu i početi pripreme za utakmice baraža za EURO 2024. Prvi protivnik Zmajevima biće Ukrajina 21. marta na Bilinom polju u Zenici. Jedan od najiskusnijih reprezentativaca u našem timu, Miralem Pjanić sa dosta motiva dočekuje predstojeći meč:

“Očekujem životnu utakmicu. San mi je otići sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Evropsko prvenstvo. Bio sam prvi put u historiji u dresu svoje države na Svjetskom šampionatu, a htio bih biti i na EURU, na kojem do sad nismo učestvovali.

Očekuje nas teška utakmica, ali veliki motiv i naša publika će predstavljati prednost za naš tim.“

Pjanić je prokomentarisao i selekciju Ukrajine

“Imaju vrlo kvalitetnu reprezentaciju. Mlada su i jaka ekipa. Gledao sam ih nekoliko puta i radi se o veoma dobrom timu koji je u kvalifikacijama napravio dosta problema jednoj Italiji. To dosta govori o njihovim kvalitetima.“

Popularni Mire je bio dio i svih dosadašnjih baraž utakmica u kojim je naša selekcija nastupala:

“Imali smo dosta nesreće u prethodnim baraž utakmicama. Mentalno moraš biti spreman za takve mečeve. Ima nas nekoliko igrača što imamo veće iskustvo u odnosu na mlađe momke, i to moramo da prenesemo na cijelu ekipu. Radujem se predstojećem okupljanju i dolazim sa velikom motivacijom.“

Miralem Pjanić ima i poruku za sve ljubitelje bh. tima:

“Imamo fantastične navijače i nadam se da ih možemo obradovati, a tako i cijelu državu. Puno bi značilo cijeloj Bosni i Hercegovini da se plasiramo na veliko takmičenje i uradićemo sve da to i ostvarimo.“

Reprezentacija će prema očekivanom trenirati u Sarajevu u trening kampu FK Sarajevo u ponedjeljak i utorak, a u srijedu će trenirati u Zenici na Bilinom Polju.

“Mi ćemo do utakmice imati objektivno tri treninga. Zato nismo željeli praviti veće izmjene, kako bi tek na utakmici vidjeli šta neki igrači mogu ili ne mogu. Huseinbašića ne ubrajam u te planirane izmjene, to je poseban slučaj”, kazao je nedavno Milošević na press konferenciji.

Kada je u pitanju roster, Milošević je ostao bez stopera Adriana Leona Barišića i morat će uputiti naknadni poziv jer ni pozvani Gojković ne može igrati protiv Ukrajine zbog crvenog kartona – prenosi Reprezentacija.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.