in ,

Mirko Šarović se javno obrušio na Milorada Dodika: “Bahat je i još se više okreće političkoj korupciji i prijetnjama!”

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović o predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku

“Milorad Dodik, predsjednik SNSD i promoter političkog prelijetanja, pokušava da najnovijim prijetnjama o otimanju još jednog poslanika Srpske demokratske stranke, skrene pažnju javnosti sa svoje pogubne politike i nesposobnosti da građanima Srpske i BiH obezbijedi normalan život dostojan čovjeka”, istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović u saopštenju.

On je dodao da je očito da Dodik ima još novca u svom „budžetu za za kupovinu preletača“.

„Umjesto da u jeku globalne borbe za imunizaciju stanovništva sve resurse uloži u nabavku vakcina, da ne budemo na samom dnu evropske ljestvice po broju vakcinisanih, Dodik se opet sveti građanima Banje Luke i Bijeljine, samo zato što su se usudili da misle drugačije i glasaju za promjene“, ponovio je Šarović.

Predsjednik SDS-a je kazao da ukazivati Dodiku na katastrofalno stanje u privredi i u budžetu Republike Srpske, koji opstaje isključivo na prodaji trezorskih zapisa, obveznica i pomoći Srbije, “potpuno je uzaludno jer se njegovo shvatanje privrednih kretanja svodi na špekulativna poslovanja i otimačinu, a budžet RS ionako služi za kupovinu socijalnog mira i punjenje džepova njegovih najbližih”.

„Pošto dobro uhodana matrica dizanja međunacionalnih tenzija i prijetnji otcijepljenjem, kada god njemu i njegovoj stranci padne rejting, više ne daje očekivane rezultate, a može pokrenuti i procese koji bi i njega i SNSD zauvijek sklonili sa političke scene, Dodik se još više okreće političkoj korupciji i prijetnjama političkim protivncima“, istakao je Šarović.

Šarović je ponovio da “Dodik zaslijepljen bahatošću i osjećajem svemoći, okružen kupljenim saveznicima, ne vidi da mu i najbliži saradnici lagano okreću leđa i da je sve bliže dan kada će zanoćiti u vlasti a osvanuti u opoziciji”.

Ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević Sopta doživjela saobraćajnu nesreću u Pragu: “Jedan mladić je odmah istrćao i pomogao nam je na licu mjesta!”

Sanja Vulić iz Doboja poručila: “Podnijela sam krivične prijave! Možete dovesti milijardu posmatrača, SNSD će pobijediti”