Mirko Šarović se opasno razljutio zbog poteza Milorada Dodika: “Ovo ludilo treba da se zaustavi i vjerujem da hoće, da nas sve ne bi povukli u totalnu krizu odnosa sa Njemačkom”

“To je igranje, u pitanju su očito lične frustracije koje su uticale na ovakvu odluku. Mislim da je to nedopustivo i vrlo loše. Povlačenje vitalnog nacionalnog interesa je jedna dječija igra nekoga ko određene stvari ne razumije”, kazao je Šarović.

“Njemačka je najvažniji politički i spoljnotrgovinski partner Bosne i Hercegovine. Uostalom, desetine hiljada naših ljudi iz Republike Srpske rade u Njemačkoj.

Naše kompanije od svih zemalja EU, 2/3 izvoze u Njemačku i dovode u pitanje egzistenciju hiljada porodica, naših radnika koji mogu da izgube radne dozvole, naših kompanija koje možda neće moći da izvoze u Njemačku”, kazao predsjednik SDS Mirko Šarović, reagujući na odluku Milorada Dodika da odbije agreman njemačkom ambasadoru u BiH.

“To je igranje, u pitanju su očito lične frustracije koje su uticale na ovakvu odluku. Mislim da je to nedopustivo i vrlo loše.

Povlačenje vitalnog nacionalnog interesa je jedna dječija igra nekoga ko određene stvari ne razumije”, kazao je Šarović.

On je rekao da uskraćivanje prava takvoj sili kao što je Njemačka, samo onako, jer mu se možda ne sviđa neka politika Njemačke, uskraćivanje nekih projekata je nedopustivo i ostavlja nesagledive posljedice.

“Zašto idemo šiljkom u oči i zloupotrebljavamo cijeli narod i cijelu Republiku Srpsku zbog njegovih ličnih frustracija prema Njemačkoj.

Ovo ludilo treba da se zaustavi i vjerujem da hoće, da nas sve ne bi povukli u totalnu krizu odnosa sa jednom od najvažnijih zamalja partnera.

Njemačka je prije svega ekonomski najveći donator za Republiku Srpsku i BIH.

Odlučno sam protiv toga, ovdje nema nikakve veze sa razumom i sa pameću. Ja mislim da ni na jedan način ovo nije odluka koja treba da krasi Republiku Srpsku”, kazao je Šarović za BN.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.