Mirnes Ajanović se oglasio nakon što se iznenada pojavio i podnio krivične prijave: “Htjeli su da dođe do ovakvog stanja!”

Mirnes Ajanović, predsjednik Bosanske stranke, za N1 je govorio o krivičnoj prijavi koju je jučer podnio protiv premijera Vlade Kantona Sarajevo Edina Forte, ministra zdravstva Harisa Vranića, kao i drugih odgovornih lica u Vladi i KCUS-u zbog nesavjesnog rada u službi.

Dodaje da imaju obavezu da brinu o zdravstvenoj zaštiti stanovništva, vrše nadzor nad zdravstvenim ustanovama, te omoguće borbu protiv pandemije.

“Ako nemaju pristup Kliničkom centru, imaju ministra unutrašnjih poslova. Može im obezbijediti specijalnu policiju, okruže Klinički centar, uđu u prostorije i pregledaju šta trebaju. Zašto to nisu uradili?” pita se gost Dana uživo.

Tvrdi da su kantonalne vlasti znale za ove probleme.

“Njih je interesovalo da se dođe do ovakvog stanja da bi mogli reći ‘ovi drugi su krivi’. A ovi drugi su opet okrivljavali ove prve. U takvoj situaciji kada je evidentno da nose odgovornost i premijer i ministar zdravstva i rukovodstvo Kliničkog centra, ja sam kao pravnik bio dužan podnijeti krivičnu prijavu da se procesuiraju zbog krivičnog djela Nesavjesno vršenje službene dužnosti”, kazao je Mirnes Ajanović o krivičnoj prijavi.

Smatra da ima tu i organizovanog kriminala, ali da je to na Tužilaštvu da to utvrdi.

“Imali su mogućnost pristupiti Kliničkom centru, nisu uradili ništa što je trebalo”, istakao je.

Pogledajte snimak gostovanja.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.