Opasno se zakuhalo zbog Senada Hadžifejzovića: Mirnes Ajanović krivično prijavio Tužilaštvu BiH i Federalnom tužilaštvu direktora RAK BiH zbog zloupotrebe službenog položaja

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović žurno je reagovao nakon zaista neosnovane hajke prema Senadu Hadžifejzoviću koja dolazi od vladajućih struktura u RS.

“Protiv direktora Regulatorne agencije za komunikacije Draška Milinovića BOSS je podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH i Federalnom tužilaštvu zbog izvršenja krivičnog djela:

Zloupotreba službenog položaja ili ovlasti iz člana 220. Krivičnog zakona BiH i člana 383. Krivičnog zakona Federacije BiH, jer je dana 30. 10. 2022. godine protivno ovlastima i neosnovano javno presudio bez provedenog propisanog postupka da su Face TV i Senad Hadžifejzović krivi za navodni i nedokazani poziv na ubistvo Milorada Dodika”, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

“Ove stvari koje smo nažalost vidjeli u medijskom prostoru BiH, prvenstveno Face televiziji su nedopustive i RAK ih neće dozvoliti”.

“Prijavljeni Draško Milinović javno je izjavio tvrdnju da su Face TV i Senad Hadžifejzović prekršili Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga, da će biti izrečene mjere i najrigoroznije sankcije i najviša moguća novčana kazna, te da će u slučaju ponavljanja biti izrečena suspenzija programa i oduzimanje dozvole za Face TV, uz javno iznošenje nedokazane i neosnovane tvrdnje, citiramo:

Također, direktor Draško Milinović je “zaboravio” da uopšte nije ovlašten za vođenje postupka protiv medija ili novinara, jer to može vršiti isključivo voditelj postupka shodno članu 10. Pravilnika, a istog imenuje upravo direktor shodno članu 2. Pravilnika, citiramo:

“Voditelj postupka – znači službeno lice zaposlenik Agencije sa visokim obrazovanjem i položenim stručnim upravnim ispitom koje je, u skladu sa Zakonom o upravnom postupku, rješenjem generalnog direktora ovlašteno za vođenje postupka.”

Direktor Draško Milinović zbog narušene nepristranosti u vođenju Agencije i nezakonitog djelovanja mora biti smijenjen od strane Vijeće ministara BiH shodno članu 2. Zakona o komunikacijama BiH, a Face TV i Senad Hadžifejzović imaju pravo i na tužbu shodno odredbama Zakona o zaštiti od klevete FBiH – upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

VEZANI TEKST: BH novinari se oglasili nakon teških optužbi prema Senadu Hadžifejzoviću: “Milinović unaprijed “presudio”, to je do sad nezabilježeno u RAK-u”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.