Miro Lazović, Ejup Ganić, Mirko Pejanović jasno i glasno gostujući kod Hadžifejzovića dali na znanje: “Valja se boriti za prosperitet BiH”

Miro Lazović, Ejup Ganić, Mirko Pejanović nekadašnji članovi Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine gostovali su u specijalnom izdanju Centralnog dnevnika i emisije Face to face sa Senadom Hadžifejzovićem, a sve je organizirano povodom Dana nezavisnosti.

Lazović: “Danas Mirko i ja ne možemo biti predsjednici Federacije. Trideset godina nakon referenduma imamo državu koja je podijeljena.

Nismo razmišljali o našim sudbinama; svako od nas ima tešku sudbinu koju je žrtvovao za ovu državu. Sa sjetom se prisjećam nekih stvarih i žao mi je što nismo uspjeli stvoriti funkcionalnu državu kakvu smo htjeli u referendumu.

Mladi u BiH odrastaju i edukuju se po obrazovnom programu koji dijeli našu mladost.”

Pejanović: “Valja se boriti za razvoj: i ekonomski, i socijalni, i kulturni, i politički.

BiH je izložena toj borbi. U toj borbi učestvuju i demokratske i ekonomske snage, ali i snage koji bi sve dale da se vrate na podjele. Ja sam optimista. Mislim da BiH ima formulu kao i sve države koje su u postsocijalističkoj tranziciji.”

Ganić: “Predsjedništvo da se okrene evropskoj zajednici. Postoje dva kolosijeka prema kojem se Predsjedništvo može okrenuti danas.”

Lazović: “Mi smo htjeli sačuvati ovaj prostor bivše Jugoslavije, ali nije uspjelo. Predlagali smo razne projekte. Svi su bili odbačeni.

Iza scene je bio projekt Miloševića i Tuđmana o podjeli BiH, kao i plan Cvetković – Maček, nedosanjani san Franje Tuđmana. Doživljavali smo prijetnje mi Srbi, ali se i danas ponosim što sam podržao referendum iz 1992.

BiH se danas brani znanjem. Učite, učite i samo učite, jer samo tako možemo izgraditi BiH.”

ČITAJTE I OVO: Dragan Vikić, legendarni komandant kod Hadžifejzovića poslao brutalno jasne poruke: “Političari ne stvaraju državu, prave prostor za sebe i svoj ugodan i lagodan život!”

Ganić: “Što se tiče novog liderstva, trebaju se fokusirati na iskorjenjivanje korupcije. U Londonu su me pitali šta je moja osveta. Jedina osveta je da ostatak života posvetim obrazovanju.”

Pogledajte njihovo poučno gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.