Mirsad Čamdžić (Naša stranka) i Fahrudin Skopljak (SDA) “u okršaju” kod Senada Hadžifejzovića, Haris Zahiragić vrijeđa nakon gostovanja

Federalni parlamentarci Mirsad Čamdžić iz Naše stranke i Fahrudin Skopljak iz SDA večeras su bili gosti na Face TV-u u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića gdje su “face to face” govorili o potencijalnim rješenjima za formiranje Vlade FBiH.

Čamdžić je iznio niz kritika na račun SDA, a u jednom momentu je prokomentarisao i nedavne najave Harisa Zahiragića koji je gostujući u istoj emisiji komentirao mogućnost da BiH potraži neke nove saveznike.

“Najradije ga ne bi komentarisao, ali je rekao da SDA želi okrenuti ka savezničkim zemljama kao što su Kina i Rusija, možda je tamo bolja situacija kada su manjine u pitanju”, rekao je, između ostalog Čamdžić.

Na tu se opasku putem društvenih mreža oglasio i sam Zahiragić, koji je uvredljivim riječnikom poručio da ove tvrdnje nisu istinite.

Podsjetimo, Zahiragić je ne tako davno govorio kako bi Bošnjaci mogli naći nove prijatelje u svijetu.

“Ukoliko međunarodna zajednica nastavi na ovakav način tretirati političku volju bošnjačkog naroda, ja ću se lično potruditi i pobrinuti da bošnjački narod u svijetu počne tražiti nove prijatelje”, rekao je Zahiragić.

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo je nakon toga potvrdio da je pod tim mislio na Kineze i Ruse.

“Možemo mi i sa Srbijom praviti bolje odnose jer očito s Hrvatskom nismo u stanju da ih napravimo. Zašto Bošnjaci i Srbi ne bi pokušali napraviti neku potpuno novu politiku?”, rekao je tada Zahiragić.

U nastavku prenosimo šta se događalo u okršaju na Face televiziji večeras.

Čamdžić: “HDZ vam vodi sve procese! Vi ste s Dodikom i Čovićem obespravili narod! Od koga branite BiH? Od Bošnjaka? Mi, eto, nismo Bošnjaci, a vi sa značkom SDA jeste!”

Skopljak: “Dodik i Čović su izabrali vas jer ste slaba ekipa; mogu se igrati s vama!”

Čamdžić: “Vi ste za sve vrijeme svoje vladavine napravili begovat i osamdeset bogatih porodica! Dodik se ponaša ovako, jer ste stvorili sistem nekažnjivosti! Nijedan političar nije u zatvoru!”

Skopljak: “Hoćete da kažete da su tužilaštva i sudovi pod kontrolom SDA?!”

Čamdžić: “Napravili ste oligarhiju! Naša stranka neće u koaliciju sa SDA, sto posto! Prvi put čujem da se neko u NiP-u predomišlja i da želi u koaliciju sa SDA.”

Skopljak: “Neće SDA s njima, nisu oni nama bitni! Naša stranka ima krv u očima kad se spomene SDA!”

Čamdžić: “SDA bi dala sve da bude dio Vlade, da bude partner, ali niko im ne pruža ruku!”

Skopljak: “Forto je u Vijeću ministara muslimanski reprezentativac! To vas podera iznutra, teško vam to pada! Dodik vas je odabrao jer ste slabi!”

Čamdžić: “Bolji ste u lažiranju diploma, namještanjima tendera, respiratorima…”

Skopljak: “Naša vlada u Tuzlanskom kantonu je svemirski brod za vašu Sarajevsku vladu!”

Čamdžić: “Mislim da će Lendo potpisati.”

Skopljak: “Nema govora. SDA neće ništa blokirati. Oni Lendu kao žiranta traže, da im samo potpiše! HDZ, SDP i SDA trebaju sjesti i završiti ovaj posao formiranja Vlade FBiH.”

Pogledajte njihov dijalog.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.