Mirsad Hadžikadić bez dlake na jeziku: “Ne može Evropa biti neodlučna, koliko Dodik može biti labilan”

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić komentarisao je aktuelnu političku situaciju u BiH i Evropi.

Naveo je i podcrtao da ne može Evropa biti neodlučna, koliko Dodik može biti labilan…

“Milorad Dodik ravnogorske šine zamijenio je evropskim tračnicama kojima se zaputio na sastanak sa šeficom njemačke diplomatije, Annalenim Baerbock, gdje je, u duhu državnika, tražio „da se u vrijeme sukoba u Ukrajini omekša briselska administracija i da BiH dobije kandidatski status“.

Briselska diplomatska ofanziva, na tragu koje je gospođa Baerbock danas boravila u Bosni i Hercegovini, ima za cilj osigurati trajni mir i stabilnost u regionu. Mir i stabilnost koje je ponajviše, poljuljao upravo Dodik svojim secesionističkim potezima.

Međutim, umjesto radikalnog, proruski orjentiranog Milorada Dodika, pojavio se Dodik sa nekim potpuno novim idejama i tonom priče.

Gospođa Baerbeck se, pretpostavljam, ozbiljno zapitala zašto je uopšte i došla u Bosnu i Hercegovinu, obzirom da su ovdje svi „opredijeljeni“ za mir, poštivanje Ustava, evropske vrijednosti i integracije, u čemu prednjači – Dodik.

Do kada će takva opredijeljenost trajati?

Poučeni empirijom, gospođa Baerbock neće ući u njemački zračni prostor, a Milorad Dodik će se vratiti na svoje omiljene postavke”, zaključio je Hadžikadić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.