Misterija u BiH: Za nestalim muškarcem danima traje potraga, jedini trag izuzela policija

Potraga za nestalim muškarcem F. H. iz Olova nastavljena je i danas, ali u dosta manjem intenzitetu s obzirom da već danima nema nikakvog konkretnog traga gdje bi mogao biti osim sjekire koju je izuzela policija.

Danas je šesti dan potrage za muškarcem iz Olova koji je posljednji put viđen u okolini svoje kuće u mjestu Čunište, udaljeno 20-ak kilometara od Olova.

Blizu 200 spasilaca Gorskih službi spašavanja Zavidovići i Sarajevo te pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine bezuspješno su pretraživali teren.

Psi tragači danima su se vrtjeli u krug, odnosno, konstantno su tragovi vodili na dvije lokacije gdje je poznato da je bio, ali nikako dalje.

Prije nekoliko dana pronađena je sjekira s kojom je nestali najvjerovatnije u obližnoj šumi obavljao određene poslove, ali ona nije data psima kao trag da bi dalje tragali već je po naredbi policije izuzeta kao dokazni materijal.

Danas na terenu nema članova Gorske službe spašavanja sa potražnim psima.

Kako je za Klix.ba kazao član porodice, desetak osoba danas će pretraživati korito rijeke jer još samo taj lokalitet nisu pretražili.

Ranije su, kako je rečeno, pretraženi širi lokaliteti.

Osim ljudstva i potražnih pasa, teren je pretraživan i dronovima. Vrijeme se nije gubilo ni prvih dana nakon prijave nestanka kada su organizovane noćne pretrage terena.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.