Mladi Srebreničanin Mehmedalija Bešić priredio pravi poklon svojim sugrađanima: Otvorio je teretanu, a trening je za sve zainteresirane besplatan

Mladi Srebreničanin Mehmedalija Bešić otvorio je ovih dana u svom gradu teretanu koju je, kako kaže, poklonio svojim sugrađanima.

Trening je za sve zainteresirane besplatan, a svakim danom sve je više omladine koja dolazi trenirati.

S obzirom da u Srebrenici nije bilo prostora za ovakve sportske aktivnosti i druženja, Bešić je sa svojim društvom došao na ideju da kupi opremu za teretanu.

Na internetu su pronašli sprave koje je kupio, a potom i kuću gdje je renovirao prostor.

Sve više omladine zainteresirano

“Odlučio sam svojim sugrađanima pokloniti mjesto gdje će biti na sigurnom i samim tim sklonjeni s ulice – ističe u razgovoru za Fenu ovaj, inače po zanimanju, programer i web dizajner.

Kaže da je svakim danom sve više omladine zainteresirano za treninge, a navodi kako je prije nekoliko dana grupa dječaka pješačila pet kilometara iz Potočara do Srebrenice kako bi došli tu trenirati.

“Mislio sam da neće biti omladine u ovolikom broju, ali na sreću sve ih je više. Djeca dva puta dnevno dođu da treniraju.

Omladina u Srebrenici nije imala teretanu, a nema ni nekog posebnog mjesta za druženje – podvlači ovaj mladi Srebreničanin, koji se od malih nogu bavio sportom od kojeg je morao na kraju odustati zbog povrede.

Planira u narednom periodu renovirati u kući prostor i za druge sportske sadržaje, što će također biti otvorenog tipa i čije usluge se neće naplaćivati.

Planira organizirati kurs za web dizajn i izradu aplikacija

Pored sportskih sadržaja, planira organizirati kurs za web dizajn i izradu aplikacija.

“Ko god bude želio da dođe imat će priliku da se educira kako da dizajnira svoju web stranicu i instalira aplikaciju – naveo je Bešić, koji se u Srebrenicu s majkom vratio kao devetogodišnji dječak.

Iako je imao priliku da živi, kako kaže, gdje poželi, nakon boravka u drugim mjestima uvijek se rado vraća u svoj rodni kraj.

“Radim posao koji mogu obavljati s bilo kojeg mjesta, ali sam ostao ovdje u Srebrenici. Nekad mi dođe da napustim sve i odem.

Odem negdje i budem nekoliko dana, ali najbolje se osjećam u Srebrenici i duša mi je ispunjena u ovom gradu – zaključio je Bešić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.