Mnogi su se počešali po glavi nakon izjave Dragana Čovića: “Bošnjaci unitaristi, Srbi separatisti, samo Hrvati danas žele Bosnu i Hercegovinu”

Ja vjerujem da danas još jedino hrvatski narod želi Bosnu i Hercegovinu i to jasno govorim, kazao je to Dragan Čović, lider HDZ-a, na obilježavanju godišnjice zaustavljanja tenkova JNA u mjestu Polog između Mostara i Širokog Brijega.

“Obje druge politike, bila ova unitaristička – pod plaštom građanstva ili ona druga separatistička do istog dovode, nestanka Bosne i Hercegovine”, poručio je Čović.

Nastavio je kako Hrvati ne mogu biti kolateral u tim procesima i zbog toga moraju imati nauk nakon ovih 30 godina, jer se okruženje lijevo i desno od BiH promijenilo.

“Danas imamo i hrvatsku kao članicu NATO saveza, to govorim gledajući ovaj tenk i Crnu Goru u toj poziciji, ali dalje je ostalo dosta toga da se dogovara. Zbog toga mi uvijek trebamo biti spremni”, kazao je Čović te ponovio mantru o jednistvu hrvatskog naroda.

Kaže i da je pitanje da li će išta s ovog prostora više postati dio Evropske unije bez obzira na to što on vrijedi za optimistu.

“Mi smo mali narod, malobrojan… Trebaju i u Hrvatskoj da čuju – da nije bilo nas, ne bi bilo ni Hrvatske ovakve danas”, naveo je on te kazao kako se u ustavnim promjenama koje su pred BiH ne smije desiti da iz Ustava iščezne pojam “hrvatski”.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.