Mnogi su zapazili zanimljiv detalj, podrška nakon šoka bh. teniseru sa svih strana pristiže: Evo šta Damir Džumhur čita dok se u bolnici oporavlja

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur iznenadio je javnost večerašnjom objavom na društvenim mrežama gdje je saopštio da se oporavlja od upale gušterače, a njegovim fanovima nije promaklo da čita i posebnu knjigu tokom svog oporavka u bolnici.

Naime, Damir čita Tajnu (eng. The Secret), inače najprodavaniju knjigu o samopomoći Rhonde Byrne iz 2006. godine, zasnovana na ranijem filmu pod istim imenom.

Knjiga je zasnovana na pseudonauci, odnosno zakonu privlačenja koji tvrdi da misli mogu direktno promijeniti svijet.

Ovo djelo je prodata u 20 miliona primjeraka širom svijeta i prevedena je na 50 jezika, a očito je zainteresovala i našeg tenisera koji je večeras poslao poruku svojim prijateljima i fanovima.

“Samo sam želio podijeliti sa svima vama da mi je prošla sedmica vjerovatno bio jedan od najtežih perioda. Nakon meča u Parizu na Roland Garrosu odjednom sam osjetio jake bolove u trbuhu. Javio sam se liječniku i odmah sam hospitaliziran u bolnici. Sva istraživanja su pokazala akutni pankreatitis (upala gušterače).

Na listi od 1 do 5 bila je 5 (najjača). I to se dogodilo samo tri dana prije mog 30. rođendana pa sam od tada na iznenzivnoj njezi, četiri dana u Parizu pa sam dalje nastavio u Beogradu”, stoji u uvodu Damirove poruke.

Džumhur je u nastavku istakao kako je doživio najveću bol u svom životu te kako je sretan što je uopšte živ, dok je ostatak poruke iskoristio da se zahvali svima od ljekara do porodice koji mu olakšavaju bolovanje koje će trajati još najmanje dvije sedmice.

Podrška bh. teniseru pristiže sa svih strana.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.