Šok u životu bh. tenisera, Damir Džumhur završio u bolnici: “Sretan sam što sam živ”

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur već se nekoliko dana nalazi u bolnici, a danas se oglasio na društvenim mrežama kako bi svojim fanovima i prijateljima pojasnio trenutno zdravstveno stanje.

Kako sam ističe, trenutno mu je znatno bolje, a istraživanja su pokazala da ima upalu gušterače.

“Pozdrav svima. Samo sam želio podijeliti sa svima vama da mi je prošla sedmica vjerovatno bio jedan od najtežih perioda. Nakon meča u Parizu na Roland Garrosu odjednom sam osjetio jake bolove u trbuhu. Javio sam se liječniku i odmah sam hospitaliziran u bolnici.

Sva istraživanja su pokazala akutni pankreatitis (upala gušterače), Na listi od 1 do 5 bila je 5 (najjača). I to se dogodilo samo tri dana prije mog 30. rođendana pa sam od tada na iznenzivnoj njezi, četiri dana u Parizu pa nastavio u Beogradu”, stoji u uvodu Damirove poruke.

Džumhur je istakao da je doživio najveću bol u životu.

“Nisam ni pomislio da bih to mogao doživjeti, pogotovo jer je to jednostavno došlo noitkuda zdravom sportisti kakav sam ja. Bit ću u bolnici još dvije sedmici jer oporavak od ovoga nije lak i treba vremena.

Na kraju sam sretan što sam živ i što mi nije potrebna operacija. Osjećam da ću puno više cijeniti život, mnogo više sve prilike, više uživati u stvarima koje su važnije od tenisa, od svega na ovom svijetu, a to je moja porodica!

Moj sin, moja supruga i svi koji me bezuvjetno vole. Drago mi je da se već osjećam bolje i vidim napredak”, dodao je.

Ističe da su liječnici odradili dobar posao te se zahvalio na podršci.

“Hvala liječnicima, hvala na podršci mojim prijateljima, tu je i podrška moje porodice, a posebno moje supruge Barbare koja je učinila sve što je bilo moguće da dobijem najbolju njegu, i naravno mislim na mog sina da ću opet biti zdrav.

Što se tenisa tiče, trenutno ne razmišljam. Definitvno mi ne pada na pamet, ali znam da ću uzeti malo slobodnog vremena da se oporavim i da ga provedem s dragima. Hvala svima na bezuvjetnoj podršci. Damir”, stoji u Džumhurovoj poruci na Instagramu – prenosi Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.