Mogli bi se iznenaditi: Pogledajte kakve su cijene smještaja u Crnoj Gori

Cijene smještaja u Crnoj Gori u jeku turističke sezone variraju, kako navode iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, od osam eura u privatnom smještaju do 50 eura po osobi dnevno, koliko je potrebno izdvojiti za noćenje s doručkom u nekom od kotorskih hotela.

Cijene hotelskog smještaja za noćenje s doručkom, u zavisnosti od kategorije, u glavnoj ljetnoj turističkoj sezoni kreću se već od 20 eura u Baru i Ulcinju, 22 u Herceg Novom, 30 u Tivtu i Budvi, do 50 u Kotoru.

Oni koji se odluče za privatni smještaj na raspolaganju imaju kvalitetne opcije gdje se cijene u zavisnosti od destinacije i kategorije objekta kreću od osam eura u Herceg Novom, 10 u Baru, Ulcinju, Tivtu i Budvi, do 20 eura u Kotoru.

Kako kažu iz Nacionalne turističke organizacije cijene plažnog mobilijara su pristupačne, ali komplet od dvije ležaljke i suncobran mogu se naći po cijeni od osam eura u Baru, 10 u Herceg Novom, Kotoru, Budvi i Ulcinju i 15 eura u Tivtu.

Kada je riječ o cijenama gradskog prevoza i taksija, minimalna cijena vožnje iznosi 50 centi u Baru i Budvi, dok u ostalim opštinama na primorju iznosi jedan euro.

Cijene parkinga kreću se od 40 centi po satu u Ulcinju, do 80 centi u Kotoru. Za istu uslugu u Tivtu je potrebno izdvojiti 50 centi, u Baru i Budvi 60, a u Herceg Novom 70 centi.

Cijene u restoranima su naravno raznolike, a za one koji traže povoljnije opcije, tvrde iz crnogorske turističke organizacije, ručak za četvoročlanu porodicu u Baru, Herceg Novom, Ulcinju, Tivtu i Kotoru može se naći i za 16 eura.

Cijene kafe kreću se od 90 centi u Ulcinju, do 1,20 eura u Herceg Novom, prenosi Blic.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.