Moglo bi biti svega: Komšić će večeras u „Centralnom dnevniku“ sa Hadžifejzovićem otkriti kome treba reći „dosta je“

Dok traju previranja i pitanja u vezi sa “legitimnošću konstitutivnih naroda”, Komšić je stava da rukovodstvo jedne susjedne države nije odgovorno za budućnost druge.

Komšić je večeras u studiju „Centralnog dnevnika“. Budite uz FACE TV od 18:45 sati!

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, jučer je odgovorio hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću kazavši da mu „on nije jaran“ te da on ne služi kao „kamen međaš“ u interpersonalnim odnosima sa Plenkovićem.

Hrvatska je diplomatija, u periodu dok traju pokušaji izmjena Izbornog zakona, odaslala nekoliko šokantnih poruka, što je, na koncu, ponukalo i Komšića da reagira.

Dok traju previranja i pitanja u vezi sa legitimnošću konstitutivnih naroda, Komšić je stava da rukovodstvo jedne susjedne države nije odgovorno za budućnost druge.

Željko Komšić večeras će u „Centralnom dnevniku“ odgovoriti na mnoga pitanja, uključujući i očigledno: zašto je baš on „kamen spoticanja“ hrvatskom i bosanskom HDZ-u.

Podsjećamo, nakon prošlih Općih izbora i nakon što je Željko Komšić izabran za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, HDZ je stava da je on „nelegitimno izabran“ te da se što hitnije mora prisegnuti ka izmjeni Izbornog zakona.

Dosad je obavljeno nekoliko rundi pregovora, na kojima su učestovali bosanskohercegovački političari, ali bez ikakvog uspjeha.

Ipak, Komšiću se i dalje spočitava „nelegitimnost“, a najglasniji su zvaničnici iz Republike Hrvatske. Hrvatski predsjednik Zoran Milanović kazao je da će vetom blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO dok BiH ne dobije izmijenjeni Izborni zakon.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.