Momčilo Mandić o svađi sa Dodikovim savjetnikom: Ne smije da vitla pištoljem, taman da je savjetnik Putina

Iz trebinjske policije oglasili su se saopćenjem nakon što je savjetnik Milorada Dodika Branislav Okuka ušao u svađu sa biznismenom Momčilom Mandićem, a Mandić je nakon incidenta rekao da je “ono što je Okuka uradio pokušaj ubistva”. Mediji su spominjali da se tokom spornog događaja desilo “potezanje pištolja”, a u nastavku vam donosimo detalje.

“Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 17. septembra 2023. godine, lišili slobode lice inicijala S.L. u Trebinju za kojim je bila raspisana Centralna potjernica.

Lice je lišeno slobode prilikom intervencije policijskih službenika tokom verbalnog sukoba između lica inicijala B.O. i M.M. na raskrsnici ulica Kralja Petra i Oslobodioca i Cara Lazara”, navedeno je u saopćenju.

Policijski službenici su saslušali osobe inicijala B.O. i M.M. kao S.L. koje je bilo u pratnji M.M.

“O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju koji se izjasnio da u nema elemenata krivičnog djela. U toku je dalji rad po događaju”, dodaje se u saopćenju.

Poznati biznismen Momčilo Mandić za BN nakon incidenta je rekao: “Ono što je Branislav Okuka danas uradio je čist pokušaj ubistva”.

Mandić objašnjava šta je tačno prethodilo incidentu u Trebinju, nakon susreta sa Okukom koji ga je, kako Mandić tvrdi, pokrao.

“Susreo sam se sa svojim bivšim radnikom Branislavom Okukom koji moju porodicu i sina blati gdje god stigne. Pitao sam ga zašto pljuje po mojoj porodici i zašto nam radi o glavi.

On mi je prepotentno odgovorio da je savjetnik u kabinetu predsjednika RS Milorada Dodika i da će on moju porodicu da uredi kako on misli”, kaže Mandić i dodaje da je tu došlo do svađe između njih dvojice.

Mandić tvrdi da je Okuka njihov bivši radnik i da ih je pokrao uzimajući gorivo u vrijednosti oko 150 hiljada KM.

“Okuka je onda izvadio pištolj i uperio u mene. Rekao sam mu da puca. U tom momentu je došla žandarmerija, oteli su mu pištolj i odveli ga u policijsku stanicu.

Meni su rekli da dođem sam u stanicu i da dam izjavu”, priča Mandić.

Mandić: Angažovat ću advokata

Okuka je, priča dalje Mandić, u policijskoj stanici tvrdio da nije istina da je na mene potegao pištolj, da je savjetnik u Dodikovom kabinetu na koji se pozivao, da sa njim ne mogu tako da postupaju i da mu je ugrožena bezbjednost i da ga mi pratimo.

“Sve to može da se provjeri na okolnim kamerama koje su sve snimile.

Zato mi nije jasno zašto Dodik u svom kabinetu drži čovjeka koji sramoti instituciju predsjednika i čitavu Republiku Srpsku“, objašnjava Mandić i dodaje da će angažovati advokata koji će pratiti cijeli slučaj.

“Angažovaću advokata da prati predmet, a policija po službenoj dužnosti mora da podnese krivičnu prijavu protiv Branislava Okuke zbog pokušaja ubistva, taman da je savjetnik Vladimira Putina.

Ne smije da vitla pištolj prema nenaoružanom čovjeku nakon verbalnog sukoba, i to službeni pištolj”, poručuje Mandić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.