Motivisani Zmajevi večeras love pobjedu na startu Lige nacija, evo gdje možete gledati meč

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra prvi meč ovogodišnjeg izdanja Lige nacija u gostima kod Finske.

Novu sezonu u Ligi nacija Zmajevi igraju u grupi 3 Lige B, a otvaraju je protiv starog znanca i selekcije koja je u nekoliko proteklih godina zadavala brojne probleme našoj selekciji.

Naša reprezentacija je slavila samo u jednoj od pet dosadašnjih utakmica protiv Finske, te će selektor Ivaylo Petev morati pronaći recept za pobjedu ukoliko misli ostati na klupi Zmajeva.

Petev je u prethodna dva duela u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Finaca osvojio samo jedan bod i te utakmice su vrlo vjerovatno koštale Zmajeve plasmana u baraž, te stoga bi eventualni novi kiks protiv selekcije koju vodi Markku Kanerva jednom nogom već Peteva gurnuo ka traženju novog angažmana – javlja Klix.

Zmajevi će večeras igrati u najjačem sastavu s obzirom da je prije puta u Helsinki zbog povrede noge otpao samo Kenan Kodro, dok se na okupljanju nije pojavio Vladan Kovačević.

“Pokušat ćemo ostvariti dobar rezultat u Ligi nacija, ali istovremeno i spremiti ekipu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Moramo sutra izgledati puno bolje. Primili smo golove iz tri individualne greške u Zenici i trebamo mnogo naučiti iz poraza.

Nadam se da ćemo sutra izgledati dobro i nećemo praviti greške kao u novembru”, rekao je Petev prisjećajući se duela 13. novembra u Zenici koji je završen pobjedom Finske rezultatom 3:1.

Šanse Zmajevima su dodatno porasle nakon što su se trojica od petorice ključnih igrača Finske oprostila od reprezentacije – večeras u sastavu neće biti štopera Joone Toivija i Paulusa Arajuurija, te veznog nogometaša Tima Sparva.

Odbrana će biti oslabljena i time što poziv nije dobio lijevi bek Jukka Raitala, a najveće zvijezde ekipe će biti napadač Teemu Puukki i golman Lukaš Hradecky.

Susret prvog kola grupe B3 Lige nacija Finska – BiH igra se večeras na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju s početkom u 18 sati uz direktan TV prijenos na BHT1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.