in ,

Mozgalica: Ko će prvi dobiti kafu?

Nova zagonetka koja zbunjuje ljude na društvenim mrežama

Dobra mozgalica ponekad može nadmudriti i najbolje od nas, poput svake dobre igre ili slagalice.

Za sve koji trebaju dnevnu šalicu kafe, ovo je idealna nova zagonetku koja zbunjuje ljude na društvenim mrežama.

Prvo najprije pogledajte ilustraciju. Postoje 4 šalice, svaka označena brojem. Kafa se ulijeva u cijevi lebdeći nad 4 šalice. Koja će šalica prvo dobiti kafu?

Prve 2 šalice imaju manje cijevi od druge 2, pa ste vjerojatno u iskušenju pomisliti da je redoslijed 4, 9, 7 i 5. Nažalost, to nije pravi odgovor.

Ovakve zagonetke obično zahtijevaju razmišljanje izvan okvira. Možda ćete doći u iskušenje pomisliti da bi odgovor bio da bi sve šalice istovremeno dobijaju kafu. Blizu, ali ni to nije pravi odgovor.

Također biste mogli pretpostaviti da možda nema dovoljno kafe, što znači da neke, ako ne i sve šalice na kraju uopće ne dobivaju kafu. Sve vam je toplije, ali recimo da previše razmišljate.

Rješenje:

Nije komplikovano. Samo pažljivo pogledajte sliku. Odgovor je 5 … i to je to. Sve ostale čaše ne bi dobile ništa jer su cijevi koje vode do njih začepljene. Vidite, iako je zagonetka tražila šalice po redu, to nije značilo da će više šalica nešto dobiti.

Zbog negiranja genocida u Srebrenici: Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio razrješenje ministra pravde Vladimira Leposavića!

HNS se oglasio o Komšićevom “non paperu”: “Sejdo Bajramović” sramoti BiH i plasira apsolutne neistine!