in ,

MOZGALICA: Možete li pronaći rješenje ovog matematičkog problema?

Pažljivo pogledajte ilustraciju.

Na društvenim mrežama često se pojavljuju mozgalice koje izazivaju korisnike da koriste osnovna matematička pravila te logiku kako bi došli do ispravnog rješenja.

Tako je i ova mozgalica zaludila internet te podijelila mišljenja kada su je mnogi riješili na različite načine. Možete li vi doći do pravog rješenja?

Pažljivo pogledajte ilustraciju. Primijeti ćete da vrijeme na satu nije jednako u svim redovima, kao što nije jednak ni broj banana. To vam može pomoći kako biste riješili ovu zagonetku. Prvo što možete primijetiti je da u gornjem redu svaki geometrijski oblik sastoji se od tri geometrijska oblika – heksagona, pentagona i kvadrata.

Kada zbrojite njihove strane, dođete do zaključka da svaki geometrijski lik ima 15 rubova, odnosno 15+15+15=45.

U drugom redu, osam banana se spojilo s 15 rubova; 8+15 = 23.

U trećem redu, 4 banane se zbrajaju s dva sata na kojima jasno piše 3 sata; 4 + 3 + 3 = 10. Nova viralna iluzija: Svatko ovu riječ čuje drugačije, poslušajte i uvjerite se: 1 / 1 U posljednjem redu, vi trebate pronaći rješenje.

Sat pokazuje na 2, imamo dva puta po tri banane, a u sljedećem objektu imamo heksagon sa pentagonom unutra.

Budući da fali kvadrat, znači da je njegova numerološka vrijednost 11. Tako da je konačno pitanje: 2 + 3 + 3 x 11 Budući da množenje ima prednost na zbrajanjem, dolazimo do odgovora: 2 + 3 + 33 = 38.

Šou Milorada Dodika u NSRS: “Ja sam dobar s glavom, iznad tebe sam u svemu”

Stotine američkih vojnika na vojnoj vježbi u BiH koja će trajati 14 dana