MUP ZDK objavio detalje o radniku koji je poginuo u mjestu Tešanjka kod Tešnja: “Trebao je da se spusti sa ‘labudice'…”

Tridesetdevetogodišnji radnik sarajevske kompanije Euroasfalt na izgradnji autoputa Koridora Vc, na dionici Tešanj – Lepenica, poginuo je danas oko 10.55 sati u prevrtanju dizalice – potvrdio je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) Samir Valentić.

“Dizalica je bila dovezena na “labudici”, a radnik inicijala I.I. iz Lukavca, rođen 1984. godine, trebao je da je spusti sa “labudice”.

U prevrtanju dizalice smrtno je stradao, dok nije bilo drugih povrijeđenih”, kazao je Valentić.

Uviđaj će izvršiti službenici Policijske stanice Tešanj i kantonalni inspektor zaštite na radu, a po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca Tužilaštva ZDK-a.

Nesreća se dogodila u naseljenom mjestu Tešanjka, a dizalica je skliznula sa “labudice”, u čijoj se blizini nalazio radnik koji je poginuo.

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić se oglasio.

“Baš jutros šaljem saradnika da razgovara sa šefovima gradilišta na Koridoru 5c o sigurnosti pješaka, naročito učenika, o čišćenju saobraćajnica, te noćnom radu mašina na pravljenju šipova.

Za tri sata stiže vijest da je poginuo radnik na trasi Koriora, koji je radio na dizalici.

Prije svega suosjećanje i saučešće za porodicu iz Lukavca!

Nakon toga ovo je opomena za sve izvođače (na Koridoru i mimo toga), i opomena za sve nas koji smo u blizini gradilišta”, naveo je.

Najavio je da će tražiti novi sastanak s izvođačima, nadzornim organima i investitorima radova te lokalnim institucijama o sigurnost građana uz gradilište te saobraćajnice.

“Čim se malo smiri situacija tražit ću novi sastanak sa izvođačima, nadzorom, investitorom i lokalnim institucijama na teme koje sam pomenuo”, najavio je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.