Muriz Memić nije mnogo zabrinut zbog odluke Suda BiH, poslao je i poruku advokatima optuženih: “Mjere kao mjere, samo neka proces ide”

Meni je bitno da proces ide dalje i da je Sud Bosne i Hercegovine nadležan. Tim riječima otac stradalog Dženana Memića, Muriz Memić, prokomentirao je odluku Suda Bosne i Hercegovine da ukine sve mjere zabrane optuženima u slučaju prikrivanja dokaza i načina na koji je stradao njegov sin.

Zijad Mutap, Alisa Mutap, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović i Josip Barić od danas mogu komunicirati sa svima, čak i međusobno, jer više nemaju nikakve mjere zabrane.

Muriz Memić nije mnogo zabrinut zbog toga.

“Što bi rekli – mjere kao mjere. Meni je to manje – više očekivano. Bitno je da proces ide dalje i da je Sud nadležan za ovaj predmet”, rekao je Muriz Memić.

“Bitno mi je da optuženi i njihovi advokati ne mogu ukinuti presudu Vrhovnog suda koja kaže da se saobraćajna nesreća nije dogodila. A, ostalo je na Sudu BiH”, dodaje Memić.

Kaže da ima informacije da je u prethodnom periodu Hasan Dupovac dobijao poruke od bivših komesara.

“Dobijao je poruke od dvojice bivših komesara i to preko osobe nadimka Mona. To je igrač Vahida Ćosića. Slali su mu poruke tipa ‘ne brini, ne mogu oni tebi ništa'”, rekao je Memić.

Ima i poruku za advokate optuženih koji se žale da on svojim medijskim nastupima vrši uticaj na svjedoke i pritisak na Sud.

“Neka se žale sindikatu prevoznika pa neka me oni kazne”, poručio je Muriz Memić na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.