Muriz Memić žustro reagovao nakon što su Alisa Mutap Ramić i Hasan Dupovac podnijeli žalbe Sudu BiH

Alisa Mutap Ramić i Hasan Dupovac, osuđeni u slučaju “Dženan Memić” zbog skrivanja dokaza i načina na koji je stradao Dženan Memić, žalili su se na zatvorske kazne, potvrđeno je. Informaciju je potvrdio Ifet Feraget, advokat porodice Memić koji se i oglasio, a svoju riječ je dao i Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića.

“Pismeni otpravak presude sve strane su dobile krajem septembra. Nakon toga je Tužilaštvo BiH uložilo žalbu tražeći veće zatvorske kazne”, potvrdio je Ifet Feraget za portal Radiosarajevo.ba.

Prema informacijama iz Suda BiH, odbrana Alise Mutap Ramić i Hasana Dupovca tražile produžetak žalbenog roka koji iznosi 15 dana pa su dobile dodatnih 15 u toku kojeg su također predale žalbu.

Kako je potvrđeno, u ime Alise Mutap Ramić žalbu su uložili njeni advokati Nina Kisić i Goran Dragović, dok su u ime Hasana Dupovca žalbu predali njegov advokat Ermin Gačanović.

Oglasio se i Muriz Memić, otac mladića Dženana Memića.

Muriz je vrlo staloženo izjavio da je žalba bila očekivana:

“Očekivali smo da će se žaliti, žalilo se i Tužilaštvo na visinu tražene kazne”, i nastavio da je interesantno to što advokati osuđenih ulažu žalbu na “predmet za koji su tvrdili da je jednostavan”.

Zatim je rekao da nije iznenađen…

“Naučio sam od njih da me više ništa ne može iznenaditi”, rekao je Muriz i dodao da se nada da će Sud BiH potvrditi prvobitnu kaznu na ovu žalbu,

“Nije mi svejedno, ali ne dam im satisfakciju, jer oni uživaju u tome.”

Podsjetimo, Mutap Ramić je dobila dvije i pol godine, a Dupovac tri godine zatvora u presudi koja je objavljena krajem jula 2023. godine.

Alisa Mutap Ramić je osuđena zbog davanja lažnog iskaza u vezi sa stradanjem Memića u februaru 2016. jer je sve vrijeme govorila da ima amneziju.

Apelaciono vijeće je, čitajući obrazloženje, reklo da se krivično djelo davanje lažnog iskaza može počiniti i šutnjom.

Hasan Dupovac je osuđen zbog produženog krivičnog djela zloupotrebe položaja. Vijeće je utvrdilo da je prekoračio službene ovlasti i povrijedio službene dužnosti.

U optužnici su, osim Mutap Ramić i Dupovca, bili još Alisin otac Zijad Mutap, policijski službenik Josip Barić i hotelski recepcionar Muamer Ožegović. Oni su oslobođeni optužbih.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.