Muriz nakon potvrđene optužnice: “Fešta što je bila u Hadžićima, nek ispušu balone, bilo je slatko, ali je kratko trajalo…

Muriz Memić se oglasio nakon odluke Suda BiH.

Sud BiH potvrdio je optužnicu u predmetu Dženan Memić u kojem su optuženi Alisa Mutap, njen otac Zijad, policajci Hasan Dupovac i Josip Barić te Muamer Ožegović, uposlenik hotela “Crystal” na Ilidži.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, prokomentirao je ovu vijest.

– Dobili smo vijest da je optužnica potvrđena što pokazuje koliko Tužilaštvo i Sud BiH rade ozbiljno. Znači, optužnica je potvrđena za svih pet lica, Zijad Mutap, Alisa Mutap, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović. Samo bih na ovo dodao, fešta što je bila u Hadžićima, da ispušu balone porodica Mutap, bilo je slatko, ali je trajalo kratko, jer ne mogu slaviti, a Hasan Dupovac skriva pomagače. Dupovac je istragu vodio namjerno u pogrešnom smjeru i organizirali su tu grupu. Vidimo, grupa je napala na Dženana, grupa se udružila da to zataška, ali evo ima Sud koji je dao zadnje slovo – kazao je Memić, prenosi Avaz.

Optužnica je podignuta 9. jula, a u međuvremenu Sud BiH je ukinuo mjeru pritvora za osumnjičene. Dupovcu i Mutapu je određen kućni pritvor.

Tužitelj Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv: 1. Mutap Zijada, rođenog 1959. godine u Sarajevu, 2. Ramić Alise (ranije Mutap), rođene 1996. godine u Njemačkoj, 3. Dupovac Hasana, rođenog 1973. godine u Hadžićima, 4. Barić Josipa, rođenog 1963. godine u Sarajevu, 5. Ožegović Muamera, rođenog 1981. godine u Foči.

Inače, optuženi se terete da su, u periodu od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili skupini za organizirani kriminal, formiranoj od strane Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić sin Muriza, rođen 1994. godine, zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život dana 08.02.2016.godine u Velikoj Aleji, općina Ilidža usljed kojih ozlijeda je 15.02.2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.