“Muslimanka sam i farbam jaja na Uskrs”: Pjevačica iz BiH odbrusila „nacionalistima“

Pjevačica iz BiH Rialda Karahasanović pokrenula je novu lavinu komentara kada se na mrežama “obračunala” sa onima koji su je kritikovali zbog toga što je, uprkos tome što je muslimanske vjeroispovesti, na Veliki petak farbala jaja.

Na svom Instagramu je napisala da se ježi „primitivnih ljudi“.

„Da su društvene mreže ‘natrpane’ primitivizmom, nacionalizmom i lažnim ljudima – lažni moralisti, lažni vjernici i slično – je opšte poznato stanje.

Da se razumijemo, mene to ništa ne iznenađuje. Nepisano je pravilo da svake godine, kada počne Ramazan, javi se nekolicina koja želi svojim ‘stavom’ da se prikaže kao veliki vjernik i sve što ‘smatra’ da je van tog njihovog – obično ograničenog – razmišljanja, obično naiđe na osudu“, napisala je ona na Instagramu.

“Uvijek sam se ježila od nepismenih i primitivnih budala, koje vjerujem da od džet set hronike u dnevnim novinama i nisu pročitale, ali zato na društvenim mrežama su dr, mr, ali obično idiotizma”, dodala je ona.

Objavu je zaključila još jednim statusom.

“Ja sam Rialda Karahasanović, kćerka Sabrine i Amira. Rođena sam 12. novembra 1992. godine u Sarajevu i tu živjela 24 godine.

Da, muslimanka sam koja pomaže u bajramskoj, slavskoj, božićnoj – katolički i pravoslavni – uskršnjoj trpezi. Farbam jaja, dekorišem jelku, posjećujem sve vjerske ustanove jer Bog je jedan”, zaključila je Rialda.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.