Mustafa Mehić iz Gradačca otvoreno progovorio o muzičkom takmičenju Zvezde Granda: Iz školske klupe na scenu “Zvezda Granda”

Još svega deset dana ostalo je do finala muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” i saznanja ko je to ove sezone svojim talentom očarao gledaoce i žiri.

Mustafa Mehić iz Gradačca direktnim prolazom plasirao se u polufinale, dok, iza kulisa, mnogi smatraju da će upravo on biti pobjednik. U timu je Marije Šerifović, čiji kandidati često završe kao broj jedan na kraju.

– A kakve bi bile emocije nakon plasmana u polufinale… Boriš se, uložiš cijeli svoj život u nešto od čega očekuješ rezultat u budućnosti. Ja sam bukvalno riskirao kad je u pitanju ovaj posao, jer ništa sa strane nisam imao kao oslonac. Ali, kako kažu, ko ne riskira, taj ne profitira – rekao je Mehić na početku razgovora za “Dnevni avaz”.

Nije mu prvi put da učestvuje u ovom takmičenju, a rekao nam je da se prethodne sezone i ova ne razlikuju mnogo.

– Činjenica je samo da sam stekao više takmičarskog iskustva i ove sam sezone sigurniji u sebe – rekao je Mehić.

On je završio srednju školu za građevinskog tehničara, ali od muzike i pjevanja želi napraviti karijeru.

– Iz školske klupe na “Grandovu” scenu – našalio se Mehić.

Smatra da “Zvezde Granda” kandidatima donose mnogo toga, od promocije, novih prijatelja, širenja poznanstava do mnogo više posla…

– Ono što uzima, jeste slobodno vrijeme, što je i logično. Ko se odluči za ovaj posao, mora to prihvatiti. Naravno da se nadam pobjedi. Ništa osim toga ne prihvatam kao uspjeh. To kažem jer mi mentalitet ne dopušta da razmišljam drugačije. Ali, u drugu ruku, neću da očekujem mnogo, jer to je volja Božija i ko god da pobijedi, čvrsto vjerujem da je to nekad i negdje u životu zaslužio – kazao je Mehić.

Na našu konstataciju da, u slučaju pobjede, ima “velike cipele za popuniti”, Mehić je odgovorio:

– Volim velike izazove i ne krijem to.

Testira me

Bez lažne skromnosti, ovaj Gradačanin kaže da mu je plan da uđe u finale i dobije pjesmu od produkcije. Otkrio nam je da je već čuo numeru i da je prezadovoljan.

– Čvrsto vjerujem da će to biti slučaj. Poslije toga uložit ću sav trud i napor da održim kontinuitet i u što kraćem roku izbacim još jednu pjesmu. Do kraja godine cilj mi je izbaciti još jedan solo, a to je pjesma koju sam ja pisao i ona već odavno čeka da se „predstavi“ publici – rekao je Mehić.

Dodao je da je iza scene “Zvezda Granda” najljepše.

– Druženje s dragim kolegama je nešto što će ostati u mom sjećanju dok sam živ. Novih ljubavi nema, ja sam vjeran samo jednoj osobi, iako je ona nerijetko ljubomorna i testira me na razne načine. Ali zasad se dobro držimo – naglasio je Mehić.

Živim od muzike

– Može se reći da živim od muzike. Eto, toliko ću otkriti. Porodica je uvijek bila uz mene. Štaviše, roditelji su ti koji su me i “gurnuli u vatru”, odnosno prijavili na “Zvezde Granda”, tako da zajedničkim snagama gazimo dalje – poručio je Mehić.

Komplimenti su nagrada za trud

– Žiriju beskrajno hvala što su ove godine preciznije procijenili moj talent i uzeli ga zaozbiljno. Mnogo prijaju lijepi komentari, to je prava injekcija energije i samopouzdanja. Ali smatram da me takvo nešto neće nikada promijeniti, jer mislim da je to samo nagrada za moj trud i ništa više – kazao je Mehić.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.