Na graničnim prijelazima Maljevac i Macelj gužve: Na Bregani automobili ne čekaju duže od 30 minuta

Posljednje Vijesti

Zbog predostojećih praznika, pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na GP Velika Kladuša/Maljevac, te se čeka duže od pola sata.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, piše BIHAMK.

Hrvatski HAK je objavio da se na GP Izačić na ulazu ne čeka duže od 30 minuta, dok se na izlazu čeka više od 60 minuta, a za kamione čak i do 120 minuta.

Hak piše da na Bregani u Sloveniji automobili ne čekaju duže od 30 minuta, dok kamioni čekaju 90 minuta minimalno.

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika Ramazanskog bajrama, večeras od ponoći do 14.05. do 24 sata na području FBiH zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Radovi u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica su u završnoj fazi, tako da kroz tunel sada mogu saobraćati sve kategorije vozila, naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Leave your vote