Na pitanje o mogućoj iranskoj osveti Izraelu, Joe Biden odgovorio samo sa jednom riječi

Američki predsjednik Joe Biden je na pitanje koja je njegova poruka Iranu, nakon spekulacija da bi Iran mogao izvesti osvetnički napad na Izrael, odgovorio samo sa jednom riječi. Upitan koja je njegova poruka Iranu usred intenziviranja spekulacija o skorom napadu na Izrael, američki predsjednik Joe Biden daje isto upozorenje usmjereno na odvraćanje protivnika Tel Aviva koje je izdao nakon 7. oktobra:

“Nemojte.”

“Posvećeni smo odbrani Izraela. Podržat ćemo Izrael, pomoći ćemo u odbrani Izraela, a Iran neće uspjeti”, rekao je Biden novinarima.

Upitan koliko bi iranski uzvratni napad na Izrael mogao biti neizbježan, američki predsjednik Joe Biden rekao je novinarima da ne želi ulaziti u povjerljive informacije, ali da su njegova očekivanja kako će se napad desiti “prije, nego kasnije”.

Glasnogovornik Bijele kuće se oglasio ranije

Ranije je glasnogovornik Bijele kuće John Kirby rekao da je navodno neposredni napad Irana na Izrael stvarna prijetnja, ali nije iznio detalje.

Kirby je rekao da Sjedinjene Države gledaju na položaj vlastitih snaga u regiji i da vrlo pažljivo prate situaciju.

Biden, koji je ove sedmice upozorio da Iran prijeti “značajnim napadom” na Izrael, od svog tima za nacionalnu sigurnost stalno je primao novosti o situaciji.

SAD i nekoliko drugih zemalja, uključujući Britaniju i Francusku, izdale su nove smjernice za putovanja za vladine službenike u Izraelu kako se iranska prijetnja nazirala.

ČITAJTE I OVO: Ambasada SAD bez uvijanja: Amerika neće stajati po strani dok Dodik provodi secesionističku agendu, spremni smo odgovoriti

ČITAJTE I OVO: Gdje sve možemo letjeti sa aerodroma u BiH: Objavljene informacije vrlo bitne za dijasporu

“Mi ovo pratimo vrlo, vrlo pažljivo”, rekao je John Kirby.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.