Na pomolu veliki povratak Hasana Salihamidžića: Posjetio Edina Džeku, a onda je stigao zanimljiv poziv

Hasan Salihamidžić je slobodan od kraja prošle sezone kada je dobio otkaz u Bayenu nakon što je šest godina sa dosta uspjeha obavljao funkciju sportskog direktora. Od tada je slobodan, ali izgleda to neće još biti zadugo slučaj.

Samostalno djelovanje zajedno sa Oliverom Kahnom i otkaz Julianu Nagelsmannu su na kraju presudili Salihamidžiću te je njegov mandat u Bayernu okončan osvajanjem Bundeslige i to na dramatičan način.

Od tada se o popularnom Braci zna malo toga te se u medijima nije pojavljivao. Uglavnom je ljeto proveo u društvu svoje djece, kao i sa prijateljima iz igračkih dana u Bayernu.

Ipak, izgleda da bi novi posao mogao dobiti u Turskoj, barem ako je vjerovati pisanju tamošnjih medija. Za sve je “kriv” sastanak sa Edinom Džekom – prenosi Sportsport.ba.

Salihamidžić je navodno bio Džekin gost u Istanbulu, a kada je za to čuo kandidat za predsjednika Bešiktaša odmah je proslavljenog bh. asa pozvao na susret.

Riječ je o Hasanu Aratu, uspješnom turskom biznismenu, nekadašnjem košarkašu koji želi biti predsjednik Bešiktaša.

Arat je obavio razgovor sa Salihamidžićem i ponudio mu ulogu sportskog direktora Bešiktaša, pod uslovom da postane prvi čovjek istanbulskog velikana.

Bešiktaš je posljednjih godina u sjeni Galatasarya i Fenerbahcea koji su fomirali odlične timove sa nizom velikih zvijezda pa nije ni čudo što i treći najveći turski klub želi zvučna imena u klubu.

Klub sa Vodafone Parka za vodećim Fenerbahceom kasni čak osam bodova nakon isto toliko odigranih kola i osvajanje titule prvaka se već sada čini kao nemoguća misija.

Salihamidžić je u Bayernu radio odličan posao, ostvario je brojne konekcije širom svijeta te pokazao zavidne pregovaračke spobonosti što su potvrdili brojni zvučni transferi.

Raditi u Bešiktašu bi sigurno bio izazov za popularnog Bracu pa će biti zanimljivo za vidjeti kako će se eventualno snaći u novoj ulozi. Preostalo je “samo” da Arat bude izabran za predsjednika.

Inače…

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.