Na ročištu u Sudu se obratila Alisa Ramić (Mutap): Zatražila da bude puštena iz pritvora “zbog bebe”

Obratila se Alisa Ramić (Mutap).

Na Sudu BiH je održano ročište u predmetu “Zijad Mutap i drugi”, po prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora za osumnjičene.

Svim osumnjičim naredne sedmice ističe pritvor. Zijad Mutap i Hasan Dupovac u pritvoru su od februara, Josip Barić od aprila, a Alisa Ramić (Mutap) i Muamer Ožegović od prošlog mjeseca.

Na ročištu Sudu BiH se obratila i Alisa Ramić, bivša djevojka Dženama Memića, koja je kazala da pet godina trpi medijski linč. Dodala je da je jedino lijepo što je ostala trudna ali da ne zna kako iznosi trudnoću. Zatažila je da bude puštena iz pritvora “zbog bebe”.

Uoči početka ročišta ispred Suda BiH su se okupili porodica i prijatelji stradalog Dženana Memića noseći majice s njegovim likom. Advokat porodice Memić Ifet Feraget potvrdio je novinarima da je ročište zakazano po prijedlogu tužioca za produženje pritvora osumnjičenima.

“U međuvremenu je podignuta i optužnica, što omogućava potpuno drugačiji režim pritvora, ali nakon što dođe do potvrđivanja optužnice. Pritvor može trajati i do dvije-tri godine nakon potvrđivanja”, rekao je on.

U narednih 7-8 dana bi Sud BiH trebalo da donese odluku o potvrđivanju optužnice.

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv pet osoba u slučaju “Dženan Memić”. Prema saopćenju, optužnica je podignuta protiv Alise Ramić (rođ. Mutap), Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Muamera Ožegovića i Josipa Barića.

Optuženi se terete da su 8. februara 2016. godine pristupili skupini za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a koja je nastala s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.