Načelnik općine u BiH podnio krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, razlog je vrlo ozbiljan!

Načelnik Jablanice Damir Šabanović podnio je krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika zbog opstrukcije korištenja helikoptera Oružanih snaga BiH na gašenju požara u Jablanici.

Podsjećamo, Dodik nije dao saglasnost na korištenje helikoptera za gašenje požara koji su zahvatili Jablanicu u augustu prošle godine.

“Na poziv Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPE dao sam iskaz u svojstvu podnosioca krivične prijave protiv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika.

Kao što ste već upoznati, prijavu sam podnio zbog onemogućavanja/svjesne opstrukcije angažmana helikoptera Oružanih snaga BiH na gašenju požara u našoj Općini, na širem lokalitetu Komadinovog vrela u 8. mjesecu prošle godine.

Kako sam i tada isticao, šume su imovina države Bosne i Hercegovine i veoma važan resurs za život ljudi, te zbog toga moraju biti zaštićene. Sve opstrukcije u procesu zaštite moraju biti sankcionisane, a oni koji ih vrše pozvani na odgovornost, bez obzira na funkciju i položaj u društvu.

Očekujem da istražni i pravosudni organi postupak provedu do kraja, te da sankcionišu sve one koji činjenjem ili nečinjenjem ugrožavaju državnu, našu imovinu”, stoji u izjavi Šabanovića prilikom podnošenja prijave.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.