Najbolja bh. plivačica Lana Pudar oduševila bh. javnost nakon fasntastičnog uspjeha: “Jako sam sretna i nadam se da ću vas i dalje činiti ponosnim”

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar još jednom je oduševila domaću javnost sjajnim nastupima na Svjetskom prvenstvu u velikim bazenima koje se održava u Budimpešti.

Lana je osvojila 6. mjesto na utrci 200 metara delfin, a to je ujedno i najbolji rezultat kada je u pitanju bh. plivanje ikada.

“Nakon Laninog učešća na Svjetskom prvenstvu osjećamo i obavezu da se obratimo bh. javnosti. Podrška nam mnogo znači”, rekao je Lanin trener Damir Đedović, a potom se osvrnuo i na samo učešće male bh. sirene na Svjetskom prvenstvu:

“Lana je na utrci 200 metara delfin uspjela doći do šestog mjesta. Tako je postala najbolje plasirana Evropljanka u finalu.

Na 100. metara delfin zauzela je osmo mjesto i to su rezultati koji su kompletan stručni tim na čelu sa trenerom Goranom Grahovcem učinili prezadovoljnim. Nadam se da ćemo i u narednom periodu uspjeti održati taj nivo rezultata”

Veliki broj obaveza u ovom periodu.

“Imali smo zaista veliki broj zahtjeva, upita, molbi za gostovanjima u raznim emisijima, dnevnicima, ali zaista nećemo stići biti medijski aktivni u ovom periodu budući da Lani ide takmičenje za takmičenjem.

Već za dva dana putuje na Mediteranske igre u Alžir. Nakon toga na Evropsko juniorsko prvenstvo. Nakon toga nas očekuje Evropsko seniorsko prvenstvo i kao šlag na sve teo tu je i učešće na Svjetskom juniorskom prvenstvo”, istakao je Đedović koji se još jednom zahvalio svima na ogromnoj podršci.

Nakon toga javnosti se obratila i Lana Pudar.

“Osjećam potrebu da se zahvalim svima na podršci. Imam odličnu podršku od početka sjajnih rezultata. Moram se složiti s trenerom. Zadovoljna sam rezultatom i ovo je pokazatelj da su treninzi u proteklom periodu bili jako dobri.

U dobroj sam formi i nadam se da ću je uspjeti održati i postići još bolje rezultate u narednim takmičenjima koje nas očekuju.

Radujem se odlasku na Mediteranske igre i nadam se da ću vas na kraju ove sezone kada budemo rezimirali utiske da ćemo biti sretni, zadovoljni i da ću vas sve učiniti ponosnim”, rekla je sjajna Lana Pudar.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.