Najbolja bh. plivačica Lana Pudar sutra u borbi za uspjeh karijere, iz kluba poručuju: “Lagani pozdrav, vidimo se u finalu”

Fenomenalna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar izborila je i drugo finale u debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, a u borbu za medalju kreće sutra nakon 18 sati.

Pudar je prvo zauzela osmo mjesto na svijetu u disciplini 100 metara delfin. Podsjetimo, to joj je bio debi na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Danas je uslijedio novi veliki uspjeh. Fenomenalnim nastupom u polufinalu izborila je sutrašnju utrku za medalju. Mlada Mostarka (16) završila je druga u svojoj polufinalnoj utrci, a ukupno je zabilježila četvrto vrijeme od svih takmičarki.

S mnogo ponosa, ali i uz kratku poruku oglasili su se iz Kluba vodenih sportova Orka u kojem je Lana Pudar izgradila svjetsko ime, iako tek na početku seniorske karijere.

“Lagani pozdrav iz Budimpešte. Vidimo se u finalu”, poručili su iz kluba uz fotografiju Lane Pudar s trenerima.

Finalna utrka na rasporedu je sutra u 18:02. Ukoliko uspije ponoviti nastup od danas, očekuje je borba za medalju i najveći uspjeh u karijeri.

Rivalke u finalu će biti Summer McIntosh (Kanada), Hali Flickinger (SAD), Regan Smith (SAD), Yufei Zhang (Kina), Elizabeth Dekkers (Australija), Helena Bach (Danska) i Boglarka Kapas (Mađarska).

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.