Najbolja bh. plivačica Lana Pudar uskoro nastupa u finalu Svjetskog prvenstva, evo kad počinje i gdje možete gledati utrku!

Lana Pudar, najbolja bh. plivačica, u utorak je još jednom oduševila naciju, a već danas se bori u novom finalu na Svjetskom plivačkom prvenstvu.

Naša Mostarka juri najbolji plasman u Budimpešti. Nakon osmog mjesta u finaklu utrke na 100 metara leptir, Lana će pokušati ostvariti bolji plasman u finalu utrke na 200 metara leptir.

Pudar je u utorak osvojila sjajno drugo mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a ukupno najbolje četvrto vrijeme od svih polufinalnih takmičarki (20:07.58), te će tako nastupiti u novom finalu.

Najbolji rezultati:

1. Summer McIntosh – 2:05.79

2. Hali Flickinger – 2:05.90

3. Regan Smith – 2:07.13

4. Lana Pudar – 2:07.58

5. Zhang Yufei – 2:07.76

6. Elizabeth Dekkers – 2:07.77

7. Helena Bach – 2:07.82

8. Boglarka Kapas – 2:07.89

Ljubitelji plivanja i fanovi Lane Pudar utrku mogu pratiti u direktnom TV prijenosu na drugom programu Radio televiziji Srbije.

Finale je na rasporedu s početkom od 18:02 sata.

Poslije jučerašnjeg odličnog nastupa Lane Pudar u polufinalnoj utrci u disciplini 200m delfin, oglasili su se i iz Kluba vodenih sportova “Orka” Mostar.

“Koliko je ustvari njen jučerašnji rezultat vrhunsko postignuće možda će najbolje ilustrovati sljedeći podaci; ovaj rezultat je vrijedan A olimpijske norme; na prošle godine održanim Olimpijskim igrama u Tokiju ovaj rezultat donio bi peto mjesto; u poslijepodnevno finale ulazi kao najbrža plivačica iz Evrope, Lanino polufinalno vrijeme je četvrto najbrže vrijeme ikad isplivano vrijeme u Americi za djevojčice do 16 godina.

Ovaj rezultat je i vrijeme novog državnog rekorda koji je Lana popravila za više od dvije sekunde”, kažu iz kluba “Orka”.

Lana će svakako u poslijepodnevnom dijelu programa dati sve od sebe da sebe i svoju državu predstavi u najboljem svijetlu, a za koji će plasman to biti dovoljno, vidjet ćemo, dodaju.

Iz kluba Lane Pudar pozvali su gradonačelnika Mostara Marija Kordića i gradske vijećnike da konačno izgrade bazen.

“Mi smo sve svoje ciljeve na ovom prvenstvu već ostvarili i prebacili, tako da ćemo u večerašnjoj utrci istinski i opušteno da uživamo.

I na kraju, ne možemo da ne upitamo jasno i glasno; gradonačelniče, gradski vijećnici, je li vrijeme više da se krene sa izgradnjom tog famoznog bazena? Mi vremena više nemamo čekati na neke procedure, vremenske rokove, tendere, javne pozive.

Krenite napokon, kasnije će biti kasno. Sramota nas je više pitati i pisati na ovu temu”, zaključili su iz KVS “Orka”.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.