Nakon hladnog tuša za Amera Gojaka u Zagrebu stigle su konačno ohrabrujuće vijesti, hrvatski mediji pišu da su interesovanje za njega pokazala tri kluba u Italiji

Hrvatske Sportske novosti pišu o statusu Amera Gojaka u Dinamu pod trenerskom palicom Ante Čačića i o interesovanju tri talijanska tima.

“Priznajemo, iznenadili smo se kad je Ante Čačić bosansko-hercegovačkog reprezentativca Amera Gojaka uputio na trening po “posebnom programu”, poslavši ga u društvo one “skupine TNT” koja ne konkurira za utakmice. Očito, Čačić ga ne vidi u svojoj momčadi.

Da, rekao je trener da ne treba značiti da je bilo tko iz TNT-a otpisan, da će i ti dečki moći konkurirati za neke utakmice, ali, ipak, jasno je tim dečkima koji nisu u prvom planu da im se crno piše, prenose Sportske novosti.

Ali, vratimo se Gojaku, koji već pet godina igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i koji je igrač koji je imao itekakav značaj za Dinamo, prije nego je u listopadu 2020. godine po njega stigao talijanski Torino.

Ipak, nakon jednosezonske posudbe talijanski je klub odbio otkupiti Gojakov ugovor i ovaj se veznjak opet vratio u Maksimir.

Po povratku je Gojak dobivao prilike i kod Krznara i kod Kopića, ali nikad se nije moglo kazati da je dio udarne jedanaestorice. Ušao je Gojak u posljednju godinu ugovora s Modrima, a klub mu neće ponuditi novi ugovor.

U Maksimiru respektiraju činjenicu da ga Čačić jednostavno ne vidi u svojim zamislima. Dobro, kao što je rekao Čačić, možda će Gojak tu i tamo opet biti priključen prvoj momčadi, tko zna, možda će i u utorak protiv Škupija dobiti neku minutažu, ali to sigurno ne može zadovoljiti Gojaka, koji bi sad s 25 godina trebao biti u naponu profesionalne karijere.

Naravno, Dinamo bi ga htio prodati s obzirom na tu posljednju godinu ugovora i činjenicu da ga trener “ne vidi”, ali je problem što na Maksimirsku 128 dosad nije stigla niti jedna ponuda za Gojaka.

Naravno, ima još vremena do konca mercata, možda neka i stigne jer već se u petak pojavilo nekoliko upita za modrog veznjaka, a doznajemo da se radi o Sampdoriji, Empoliju i Salernitani.

Uglavnom, vrlo pozitivna figura svlačionice, pošten i radišan dečko, pravi profesionalac, sigurno ne živi svoje najspokojnije dane.

Sigurno je teško doživio da ga je Čačić gurnuo u “drugi ešalon”, da utakmice mora gledati s tribine i nema dvojbe da si postavlja pitanje što će biti s njegovom karijerom.

Kako sada stvari stoje, spasiti ga može jedino neka inozemna ponuda, kamo sreće da se upiti iz Italije pretvore u službene ponude…”, prenose Sportske novosti.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.